Mindenki Pécsért frakciói: a Fidesz 187 milliós pluszt lát, holott 2,5 milliárdos a mínusz

2020. szeptember 18. 12:50 2020. szept. 18. 12:50

Közös közleményt adtak ki a Mindenki Pécsért Egyesület frakciói abból az apropóból, hogy Csizmadia Péter fideszes frakcióvezető arról beszélt a megyei lapnak, idén is mennyit áldoz az önkormányzatokra a kormány, és jövőre is több forrás várható. A Mindenki Pécsért frakciói szerint azonban Csizmadia nem látja, mennyi elvonást hozott az idei év a város számára.

A bama.hu-nak nyilatkozott a napokban az idei költségvetés szeptemberi közgyűlési módosítása kapcsán Csizmadia Péter, a Fidesz frakcióvezetője. 

A cikk szerint 187 millió forinttal több érkezett a kormánytól az általános, köznevelési és kulturális célokra és egyebekre. Ennek kapcsán a fideszes politikus arról beszélt a lapnak, hogy 

"ezek alapján is látszik, hogy valóban többet áldoz a kormány még ebben nehéz helyzetben is az önkormányzati feladatokra, jövőre pedig várhatóan még több forrás érkezhet. Megjegyezte azt is, hogy a dokumentumból az is kiderül az átcsoportosítások egy részét az teszi lehetővé, hogy a korábbi városvezetések maradványt képeztek."

A Mindenki Pécsért Egyesület égisze alatt a közgyűlésben működő frakciók - DK, Jobbik, Momentum, MSZP, Öt Torony-Párbeszéd - a cikkben olvashatók miatt adtak ki közös közleményt szeptember 18-án, pénteken. 

A közleményben írták, megdöbbenve olvasták Csizmadia Péter képviselőtársuk nyilatkozatát, mert szerintük a frakcióvezető nem látja, hogy idén várhatóan 2 milliárd forinttal csökkennek az adóbevételek (a júliusi közgyűlésen Ruzsa Csaba alpolgármester arról beszélt, hogy idénre és jövőre számolva 4 milliárdos lehet a kiesés), a kormány 480 millió forintnyi gépjárműadót vont el a várostól, és hogy a reklámadó módosításával is 100 millió forint fog kiesni Pécs kasszájából jövőre.

A közleményt változtatás nélkül közöljük:

"Megdöbbenve olvastuk a sajtóban Csizmadia Péter, a Fidesz pécsi közgyűlési frakcióvezetőjének nyilatkozatát. Ebben egy olyan rózsaszín képet fest le, amelyben a kormány plusz forrásokat biztosít Pécsnek, már most is, jövőre pedig még ennél is többet fog.

 

A pécsi Fidesz a költségvetés módosításából egy 187 millió forintos plusz forrást lát. Nem látja, hogy Pécsett idén várhatóan 2 milliárd forinttal csökkennek az adóbevételek, nem látja, hogy csak idén 480 millió forintnyi gépjárműadót vont el a kormány, és azt sem, hogy jövőre további 100 millió forint bevételt vesznek el Pécstől a reklámadó módosításával.

A pécsi Fidesz plusz 187 millió forintot lát ott, ahol csaknem mínusz 2,5 milliárd forint, illetve annak hűlt helye van.

 

Egy valami vált így világossá: az, hogy miért hitte azt a Fidesz több mint 10 éven keresztül, hogy sikeresen gazdálkodott a pécsiek vagyonával. A következmények ma már mindenki számára világosak.

A Mindenki Pécsért frakciói"

 

Címlapkép: Pécsi STOP

Forrás: Pécsi STOP