Mindenki Pécsért: mondvacsinált tanácsadói szerződésekre, haverokra költötte a Fidesz az önkormányzati cégek nyereséget

2020. május 19. 16:36 2020. máj. 19. 16:36

Közleményt adtak ki kedd délután a Mindenki Pécsért Egyesület frakciói arra reagálván, hogy hétfőn Csizmadia Péter és Vári Attila fideszes politikusok azt írták, véleményük szerint megkezdődött a városi közműcégek megsarcolása.

A Fidesz-frakció helyi vezetője és a volt polgármesterjelölt annak kapcsán közölte ezt, hogy a hétfői  pénzügyi és gazdasági bizottság együttes ülésén kiderült, a pécsi városvezetés javaslatára 385 millió forint osztalékot vonnak el a PÉTÁV-tól, abból 100 millió megy az önkormányzathoz, 97 millió a vagyonhasznosítóhoz, 188 millió pedig a kisebbségi tulajdonos Pannon Hőerőmű Zrt-hez megy. Szerintük az osztalékkivétellel a cég állami működési támogatása is veszélybe kerül, amely akár további 200 millió forint kiesést okozhat a PÉTÁV számára.

Erre válaszul született a Mindenki Pécsért Egyesület frakciójának alábbi közleménye:

"Tisztelt Csizmadia Péter és Vári Attila,

mostanra már mi és a pécsiek is pontosan tudjuk, hogy miért nem fizetett a Fidesz vezetése alatt a város egyetlen önkormányzati cége sem osztalékot. A nyereséget, a pécsiek pénzét ugyanis nem a városra és annak lakóira, hanem haverokra, mondvacsinált tanácsadói szerződésekre, zsíros ügyvédi megbízásokra költötték.

Az új pécsi városvezetésnek az önkormányzati cégek és intézmények átvilágítása, valamint a túlárazott ügyvédi és tanácsadói szerződések megszüntetése volt az egyik első dolga. Ezzel megteremtettük a lehetőségét annak, hogy az önkormányzati cégek osztalékot fizethessenek, a pécsi adófizetők pénze pedig valóban őket szolgálja.

Hogy teljesen világos legyen az osztalék célja: az összeget az új koronavírus járvány elleni védekezésre szánjuk.

Tisztelt Csizmadia Péter és Vári Attila,

ezek után már csak egy kérdés maradt, amire a pécsiek választ várnak: ha nem a város javát szolgálják, akkor hova kerüljön a pécsi adófizetők pénze?

A.: Budapestre

B.: Mohácsra

C.: Moszkvába

Erre várjuk a választ!

Köszönettel:

A Mindenki Pécsért Egyesület frakciói"
 

Forrás: Pécsi STOP