Most jött: Müller Cecília elmondta, hol lehet majd igényelni a koronavírus elleni vakcinát

2020. december 1. 12:27 2020. dec. 1. 12:27

Mint ahogyan arról a Pécsi STOP is beszámolt ismét emelkedett Magyarországon a koronavírus fertőzöttek száma. 3951 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 221 073 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 154 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 4 977 főre emelkedett

Az adatok ismeretében tartotta meg napi sajtótájékoztatóját az operatív törzs, ahol Müller Cecília újságrói kérdése, ami vakcinával kapcsolatos igényekre vonatkozik elmondta: 

"Egyelőre oltásra alkalmas vakcina Magyarországon még nincs. Azonban hamarosan megjelenik a vakcinainfo.gov.hu oldalon egy felület, ahol az igényeket lehet jelezni. Lakossági igényeket mérik fel ezzel, hogy megtervezhessék a lakossági oltóhelyek elhelyezését. Sokféle forgatókönyv lesz, attól függően, hogy mikor és milyen, illetve mennyi vakcina érkezik az országba. Ha korlátozott mennyiség lesz, akkor első körben az egészségügyi dolgozókat veszik előre, majd ezt követően a krónikus betegek kerülnek sorra. Ettől függetlenül szeretnék látni az igényeket. A honlap hamarosan rendelkezésre áll."

Forrás: Pécsi STOP 

Címlapkép: Müller Cecília