Munkaügyi pert vesztett a PVH korábbi vezetője

2022. december 1. 09:51 2022. dec. 1. 09:51

A Pécsi Vagyonhasznosító volt vezetője, Szentgyörgyi Dávid azért indított munkaügyi pert a városi cég ellen, mert 2019-es menesztését követően nem kapta meg, a szerinte neki járó éves prémiumot. Most a bíróság első fokon a PVH-nak adott igazat.


Mint ismert, nem sokkal a 2019-es választást követően bizalomvesztésre hivatkozva visszahívta a városvezetés a posztjáról Szentgyörgyi Dávidot.  A városi cégek átvilágítása során ugyanis hamar gyanús dolgok kerültek elő.

Akkor Szentgyörgyinek nem is fizették ki, a cég eredményei alapján egyébként őt megillető éves prémiumot – közel 10 millió forintot –, a volt vezető pedig ezért indított munkaügyi pert a PVH ellen. 

Az elsőfokú ítélet alapján azonban Szentgyörgyi elbukta a pert, bár az ítélet még nem jogerős, írja a Telex.

A telexnek nyilatkozva Bodnár Imre, a pécsi átvilágításokat koordináló ügyvéd azt mondta, „Ez egy munkaügyi per volt, aminek az elutasítása viszont az átvilágítási jelentésen alapul”.

Ez egyébként azért is érdekes, mert egy pótmagánvádas eljárás most is folyamatban van Szentgyörgyi ellen, amely épp december 1-én, azaz csütörtökön délelőtt folytatódik majd. 

Címlapkép: Pexels