Mutatjuk az utcalistát, erre folytatódik a pécsi közterületek fertőtlenítése

2020. április 4. 15:00 2020. ápr. 4. 15:00

Pénteken a keleti városrészben megkezdődött a pécsi közterületek fertőtlenítése, hétfőtől a belváros-Kertváros-Uránváros vonalon folytatódik a munka. Az önkormányzat közzétette a pontos utcalistát, egyúttal kéri, mindenki maradjon otthon, ez a járvány elleni leghathatósabb cselekedet.

A koronavírus okozta járvány terjedésének lassítása érdekében a pécsi önkormányzat rendelkezése nyomán a BIOKOM Nonprofit Kft. 2020. április 3-a, péntektől megkezdte a forgalmasabb buszmegállók, valamint a leggyakrabban használt járdaszakaszok (üzletek, gyógyszertárak környéke), illetve ezek környezetében lévő köztéri hulladékgyűjtők, köztéri bútorok, táblák, korlátok fertőtlenítését. Ennek során (platóra szerelhető, valamint háti) motoros permetezőkkel fognak fertőtlenítő folyadékot a kezelendő területekre kijuttatni.

 A közterületek fertőtlenítését munkanapokon, 16:00 és 24:00 óra között végzi a társaság, hogy minél kevésbé zavarja a lakosságot (korábbi cikkünkben a legutóbbi online városinfón elhangzottak nyomán 16-23 órát írtunk - szerk.).

 A fertőtlenítés pénteken a keleti városrészben indult, erről Péterffy Attila polgármester fotókat és videót is mutatott a Facebook-oldalán. Hétfőtől a Belváros-Kertváros-Uránváros útvonalon folytatódik a munka.

Utcalista (a kép külön ablakban megnyitva nagyítható):

Forrás: pécsi önkormányzat

A tervek szerint az intézkedés visszavonásáig a szóban forgó területeket a fenti ütemben folyamatosan fertőtleníti a Biokom, azaz az uránvárosi helyszínek után ismét a keleti városrész következik.

 A társaság azt kéri a gyalogosan közlekedőktől, hogy az éppen zajló munkák helyszínétől saját biztonságuk, illetve annak érdekében, hogy a kijuttatott készítmény megfelelően kifejthesse hatását, maradjanak távol.

Az önkormányzat hangsúlyozza, mindent megtesz a járvány lassítása érdekében, a legfontosabb továbbra is az, hogy mindenki, aki teheti, maradjon az otthonában.
     

Forrás: Pécsi STOP