Mutatjuk hol lehet szavazni Pécsett az előválasztás második fordulójában

2021. október 9. 14:36 2021. okt. 9. 14:36

Közzétette a szavazóhelyeket és nyitvatartásukat az előválasztás második fordulójára az Országos Előválasztási Bizottság. Október 10-16. között jellemzően reggel 8:00-tól este 18:00 óráig lesznek nyitva a szavazóhelyiségek, de egyes helyeken lehet ettől eltérő nyitvatartás is.

A helyszínek és a nyitvatartási időpontok elérhetők az ellenzéki előválaszás honlapján.

 

A sátras, papír alapú szavazás mellett online-választásra is lesz lehetőség. Aki az első fordulóban már részt vett az online folyamatban, annak egyszerűbb lesz most a dolga, hiszen nem kell újból regisztrálnia, a videóhívásos azonosítás előtt csupán a nevét és a személyi számát kell beírnia.

 

A második fordulóban miniszterelnök-jelöltekre lehet szavazni személyesen és interneten egyaránt. Az első fordulóban hárman maradtak állva: Dobrev Klára a Demokratikus Koalíció jelöltje kapta a legnagyobb támogatást, őt követte az MSZP-Párbeszéd jelöltje Karácsony Gergely, végül harmadik helyre Márki-Zay Péter jött be, a Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetője. Utóbbi javára pénteken visszalépett Karácsony Gergely, így a második fordulóban Dobrev Klára és Márki-Zay Péter közül kell kiválasztaniuk a voksoloknak, hogy ki legyen az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, aki jövő áprilisban Orbán Viktor kihívója lesz.

 

Mutatjuk is Pécsett mikor és hol várják majd a választópolgárokat szavazósátrak:

  • Csontváry utcai Spar előtt, október 10-16-ig, minden nap 08:00-18:30 között
  • Kossuth tér, október 10-16-ig, minden nap 08:0-18:30 között
  • Megyeri út és Móra Ferenc utca sarka (Vásártér), csak október 10-én, 08:00-18:30 között
  • Uránbányász tér (Mecsek Áruház előtt), október 10-16-ig, minden nap 08:00-18:30 között

 

Baranya Megye összes szavazópontját az előválasztás hivatalos honlapján, IDE KATTINTVA lehet megnézni.

 

Forrás: Előválasztás.hu