Mutatjuk, így lesznek nyitva az élelmiszer üzletek a húsvéti hosszú hétvégén Pécsett

2021. április 1. 11:26 2021. ápr. 1. 11:26

A hosszú hétvégékre való beváráslás mindig egy kicsit zűrös, főleg amikor alaposan meg kell néznünk, mikor mi van nyitva. Fokozottan igaz ez most a koronavírusos időkre, hiszen a korlátozások miatt figyelembe kell vennünk, hogy csak este 7-ig lehetnek nyitva az üzletek, a húsvét kapcsán pedig arra is ügyelnünk kell, hogy melyik napokon lesz egyáltalán bármi is nyitva. Ezeket szedtük most össze, mutatjuk!

A húsvéti hosszú hétvégén három napon biztosan zárva lesznek az üzletek, egészen pontosan nagypénteken, azaz április 2-án pénteken, húsvét vasárnap és hétfőn, vagyis április 4-én és 5-én sem fogunk nyitva találni semmit, maximum a benzinkutakon található shopokat. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Ez azt jelenti, hogy aki még nem vásárolt be a hosszú hétvégére az még ma megteheti, de ha nem sürgős a dolog, akkor pótolhatja mindezt szombaton is, ugyanis azon a napon az üzletek a szokásos nyitvatartás szerint várják a vásárlókat. 

Ez is érdekelhet: Rövid időre kinyit a PVh ügyfélszolgálata húsvét után

Bár a húsvéti ünnepek kapcsán, a koronavírusra való tekintettel az operatív törzs azt kérte, hogy mellőzük a vendégjárásokat, az üzletek ennek ellenére rohamra számítanak. 

Az elkövetkezendő négy nap során tehát április 3-a, szombat kivételével minden zárva lesz és majd csak 6-án nyitnak újra. A szombat tekintetében a szokásos rend szerint lesz nyitva minden, úgy mint Aldi, Lidl, Tesco, Penny és Spar. 

Megnéztük a legnagyobb üzletek nyitvatartására vonatkozó információit pécsi viszonylatban, már ami a szombati napot érinti: 

  • a Tesco üzletek reggel 6-tól este 19  óráig lesznek nyitva 
  • az Aldi üzletek szintén reggel 6-tól este 19 óráig várják a vásárlókat 
  • a Lidl is 6 és 19 óra között lesz nyitva 
  • a Penny üzletek is 6 és 19 óra között várják a vásárlókat 

Ha azonban Spar üzletben vásárolnánk, akkor a következőkre kell figyelni: 

  • a Siklósi úti nagy Interspar reggel 6 és 19 óra között lesz nyitva 
  • az Árkádban lévő Interspar reggel 7 és este 19 óra között várja a vásárlókat 
  • az Alkotmány utcában lévő Spar üzlet azonban reggel 6.30 és 18 óra között lesz nyitva, csak úgy mint a Lahti utcai üzlet, illetve a Csontváry utcában 
  • a Rókus utcai üzlet reggel 7 és 18 óra között várja a vásárlókat 
  • az Ybl Miklós utcában reggel 6.30 és 19 óra között vásárolhatunk 
  • az Éva utcában lévő üzletbe reggel 6 és délután 17 óra között mehetünk 
  • a Pollack Mihály utcába 6.30 és 17 óra között lehet vásárolni, csakúgy mint a Málom-Hegyi úton és a Gosztonyi Gyula utcában és az Ifjúság útján 

 

A benzinkutakon található Spar Expressekre a fentiek nem érvényesek. 

Fontos tudnivaló, hogy a húsvéti ünnepkre még érvényes, hogy az üzleteknek legkésőbb este hét órakor be kell zárniuk, ugyanis 8-tól kezdődik a kijárási korlátozás. Szintén lényeges, hogy a március 8-a óta hatályban lévő intézkedések értelmében csak a jogszabályban foglalt üzletek lehetnek nyitva, köztük patikák, fentebb említett élelmiszerboltok, drogériák és benzinkutak. 

A nyitás, illetve lazítás csak húsvét után, egészen pontosan 2,5 millió ember beoltását követően jöhet el, április 8-ig pedig minden védelmi intézkedés hatályban marad. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Szerző: Pécsi STOP 

Címlapkép: Illusztráció, SPAR Sajtó