Nagy munkálatok folynak Kertvárosban, mutatjuk a forgalomkorlátozásokat

2020. június 24. 17:16 2020. jún. 24. 17:16

Az önkormányzat tájékoztatása szerint többfelé is forgalomkorlátozásra kell számítani Kertvárosban, ahol útszakaszfejlesztési munkálatok zajlanak.

Mint írták, a „Nagy Imre út fejlesztése” tárgyú projekt keretében a Nagy Imre út környezetében kerékpárút kiépítésére és az Nagy Imre út - Maléter Pál úti csomópontja és a Keszüi úti csomópontja közötti útszakasz fejlesztésére a város bruttó 324 228 706 forintot nyert el.

A projekt keretében közel másfél kilométer új kerékpáros útvonal kerül kialakításra a Maléter Pál úti csomóponttól egészen az EXPO Center csomópontig. A szakasz eleje a Maléter Pál út jelzőlámpás csomópontjánál véget érő meglévő kerékpárúthoz csatlakozik. A szakasz vége pedig csatlakozik a pellérdi kerékpárutat a Füzes dűlővel összekötő kerékpárúthoz. 

Közúti közösségi közlekedés műszaki fenntarthatósága érdekében szükséges a Nagy Imre úti út felújítása is, mely szintén a projekt része. A Nagy Imre út Maléter Pál úti és Keszüi úti csomópontja közötti kb. 550 méter hosszú szakasz fejlesztése során a nyomvályús burkolat megszüntetésre kerül, továbbá a jelentős járműforgalom terhelésnek való ellenállás érdekében a kötő és kopóréteg teljes felújítására fog sor kerülni.

A projekt kivitelezési munkái miatt június 22. és július 3. között az alábbi munkákra és forgalomkorlátozásokra kell a lakosságnak felkészülnie: 

A Füzes dűlő és a Nyugati ipari út összeköttetésénél is dolgoznak. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a projekt eredményeképpen megvalósul a közvetlen összeköttetés az Expo Center, Vásártér, Megyeri út, és a délnyugati elkerülő út között.

Az új 600 méteres Füzes dűlői szakasz javítja a munkaerő mobilitást. A fejlesztés nem csak a gépjárművel történő munkába járás lehetőségeinek fejlesztését célozza, hanem magába foglal egy kerékpáros fejlesztést is. A pályázatnak köszönhetően a korábban megépült Pellérd-Pécs kerékpárút bevezetésére is szükség van. A projekt részeként a pellérdi kerékpárút nyugati elkerülő úton történő átvezetése mellett a Füzes dűlőn keresztül kiépülő út mellett kerékpárút építésre is sor kerül egészen az Expo Center – Megyeri út csomópontig tartó mindösszesen 1,2 km hosszúságban.

A Füzes dűlőben folytatódnak az útépítési munkálatokat. Az elkészült töltésszakaszokon mechanikai stabilizáció építése, valamint aszfaltozás kerül elvégzésre. Az építés ideje alatt a Füzes dűlőben, illetve a Nyugati ipari úton munkagépek lassíthatják időszakosan a forgalmat.

 

Forrás: Pécsi STOP