Nagy szúnyogirtás lesz Pécsett, mutatjuk a helyszíneket

2020. augusztus 12. 14:51 2020. aug. 12. 14:51

Földi-kémiai szúnyoggyérítést végeznek Pécs több területén jövő hétfőn, napnyugta után, hacsak az időjárás közbe nem szól.

A pécsi önkormányzat szerint a gyérítést a kormány rendelte el, a védekezés a Postavölgy, Nagyárpád, Újhegy, illetve Komlói út – Engel János út – Zsolnay Vilmos út  - Hársfa út által határolt területen fog zajlani. Tartaléknapnak augusztus 18-19-et jelölték ki. 

A földi kémiai irtás során felhasznált készítmény a Deltasect Plus 1,2 ULV, ami a kijuttatott formájában kizárólag rovarokra gyakorol hatást, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és a környezetet sem károsítja, ugyanakkor a méhekre veszélyes, ezért kérjük a méhészeket, hogy a kezelés ideje alatt a méhek bezárásáról gondoskodjanak.

A szabadban tartott gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, szabadban szárított ruhákat a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat zárva tartani és a külső  levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen történő zöldségeket, gyümölcsöket  fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.


A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket - áll a városháza közleményében.

(CÍmlapkép: Pécsi STOP)

Forrás: Pécsi STOP