Önkéntes karanténba vonult négy pécsi diák a koronavírus miatt

2020. február 26. 08:07 2020. feb. 26. 08:07

Nemrég Milánóban jártak, ezért döntöttek így. Egyelőre semmilyen panaszuk nincs és tünetmentesek.

PécsiÚjság.hu-nak nyilatkozott arról egy szülő, hogy a hétvégén három, érettségi előtt álló pécsi középiskolás diák – köztük a gyereke – Milánóban járt, néhány kilométerre az azóta a koronavírus miatt karantén alá vont és lezárt területtől. 

Mivel attól tartottak, hogy a lezárás Milánót is érintheti, így a svájci Luganóba utaztak, onnan hozta haza őket az egyik szülő autóval.

A diákok – egy fiú és két lány – úgy határoztak már hazafelé jövet, hogy a következő két hetet önkéntes karanténban töltik, nem mennek a társaik közé, bár ugyan tünetmentesek és semmilyen panaszuk nincs. Az iskola igazgatója ugyanezt kérte tőlük.

A lapnak nyilatkozó szülő elmondta,

"a diákok egy lakásban, a külvilágtól elzárva töltik a következő időszakot, még családjaikkal sem érintkeznek személyesen. Az élelmezésüket például úgy oldják meg, hogy a szülők a lakás ajtaja előtt hagyják a megvásárolt enni- innivalót.

Hozzátette azt is, gyerekeikkel felkeresték az infektológiát Pécsett, ahol azonban azt mondták nekik, mivel tünetmentesek, nincs tennivalójuk az ügyben, s amennyiben mégis jelentkeznének panaszok náluk, forduljanak a bupadesti Szent László kórházhoz. Ezt ugyan némiképp furcsállották, de elfogadták"

- olvasható a cikkben.

A lap úgy értesült, hogy a három tanulón túl ugyanebből a középiskolából egy negyedik, alsóbb évfolyamba jártó diák is Olaszországban volt, ezért ő is az önkéntes karantén mellett döntött.

Forrás: Pécsi STOP/pecsiujsag.hu