Négy tonna élelmiszer-adományt kaptak az állami gondozott baranyai gyermekek

2020. június 10. 18:29 2020. jún. 10. 18:29

Országszerte 87 tonna élelmiszer-adománnyal segíti összesen 25 millió forint értékben az állami gondozott, különleges ellátást igénylő gyermekeket a COOP Segély Alapítvány, melynek kamionja szerdán érkezett Pécsre.

- Társadalmi felelősségvállalási szerepünket erősítve hoztuk létre a COOP Segély Alapítványt, mely olyan szervezeteket és tevékenységeket támogat, mely a társadalmunk számára fontosak és hasznosak - mondta Nagy Lajosné, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának tagja a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központnál tartott átadón. Hozzátette, úgy tervezték, hogy márciusban jönnek ide, de a járványhelyzet közbeszólt.

Fotó: Pécsi STOP

Nagy Lajosné elmondta, a járvány idején a COOP valamennyi gazdálkodó szervezete adományokkal és egyéb módon támogatott civil szervezeteket, támogatta Pécsett a PAPI-programot és a pécsi állatkertet is. Az elkövetkezendő napokban 25 millió forint értékű adományt juttatnak el az ország valamennyi megyéjébe.

Pécsre négy tonna tartós élelmiszer érkezett, valamint egy méretes ajándékcsomaggal is megörvendeztették a gyermekeket. 

"Tudjuk, hogy ezen intézményekben lévő gyermekek megkapják a maximális ellátást, de segítünk mi is. Adományunk tartós élelmiszerekből áll, az adomány felhasználásával megtakarítható összeget az intézmények más, hasznos célra fordíthatják"

- fogalmazott Nagy, aki megköszönte minden pedagógusnak, nevelőnek, gondozónak, nevelőszülőnek a munkát, akik az állami gondozott gyermekekkel foglalkoznak. 

Fotó: Pécsi STOP

- A járvány miatt az elmúlt hónapokban sok mindent át kellett értékelnünk, sok minden megváltozott. Máshogy köszönünk, másképp tekintünk az egészségügyi és szociális dolgozókra, kicsit mást jelentenek azok a szavak, mint a szolidaritás, az együttműködés, a felelősség. Gyökeresen megváltoztatta az életünket, a szokásainkat, az ilyen megváltozott környezetben pedig nagy érték az állandóság. Amikor minden segítségnek rengeteg helye lenne, meg kell becsülnünk az olyan adományozókat, mint a COOP Segély Alapítvány - ezt már Péterffy Attila, Pécs polgármestere mondta, megköszönve a segítséget. 

"A járvány miatt sokan megélhetés, akár lakás nélkül maradtak, számos család került nehéz helyzetbe. Nekünk, Pécs vezetőinek fontos célunk, hogy igyekezzünk gondolni mindenkire, akik bajban vannak"

- fogalmazott a városvezető. - Ugyanilyen fontos, hogy egy pillanatra se veszítsük szem elől azokat, akik eddig is a legelesettebbek között voltak, azokat a nehéz helyzetben lévő gyermekeket, akik különös bánásmódot igényelnek, akikről családjuk helyett kell gondoskodni. A Coop nem feledkezett meg róluk - tette hozzá a polgármester, aki az intézmény dolgozóinak is megköszönte a munkáját.

Fotó: Pécsi STOP

- A baranyai ellátórendszerben közel 800 gyerek van gondoskodásukban, zömmel nevelőcsaládoknál élnek, 376 fő különleges szükségletű gyermek, a többiek kis létszámú otthonokban élnek - vette át a szót Dr. Gálné dr. Babinecz Erzsébet, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Baranya Megyei Kirendeltségének igazgatója. Megemlítette azt is, hogy Magyarországon elsőként Baranyában elsőként tudták kiváltani a kastélyotthonokat, mindent elkövetnek, hogy a gyermekek semmiben ne szenvedjenek hiányt.
 

Forrás: Pécsi STOP