Nem bír magával a gyűlöletkeltő matricákat ragasztgató Mi Hazánk: most feljelentést tesznek, mert gyerekeket láttak a Pécs Pride-on

2021. szeptember 20. 17:51 2021. szept. 20. 17:51

Nagyon úgy fest, hogy a Mi Hazánk Mozgalom nehezen emészti meg a hétvégéi eseményeket, egyfelől azt, hogy minden ellenérzésük dacára megrendezésre került az I. Pécs Pride, továbbá valószínűleg azon is nehezen teszik túl magukat, hogy a Barbakánhoz szervezett ellentüntetésükre maximum százan voltak kíváncsiak, míg a Pride nagyjából háromezer embert mozgatott meg. 

A Mi Hazánk ugyanis hétfőn, a délutáni órákban meghívót küldött egy sajtótájékoztatóra, mely a következő témát kívánja boncolgatni majd a holnapi napon: Gyerekeket is kivittek a pécsi Pride-ra - bemutatja a bizonyítékokat és feljelentést tesz a Mi Hazánk. Ígéretük szerint tehát bizonyítékokat is fognak mutatni. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

A sajtótájékoztatót Lantos János, a Mi Hazánk országgyűlési képviselőjelöltje tartja majd meg, szeptember 21-én, délután az Országos Rendőr-főkapitányság előtt, Budapesten, a Teve utcában. 

Mint megírtuk a Pécsi STOP is jelen volt a szombati eseményen, a Barbakánnál történtekről pedig olvasói információkat kaptunk. Ez volt az az ellentüntetés, ahol olyan mondatok hangzottak el többek között, hogy "Vonulgassanak csak rendőrök nélkül, aztán meglátjuk." 

Ez volt az a demonstráció, ahol Tyirityán Zsolt is felszólalt, s aki elmondta, a Pride-ellenes plakátok miatt tanúként hallgatta meg a rendőrség. Az ügyről itt a Pécsi STOP oldalán is beszámoltunk, mint megírtuk a városban megjelentek a gyűlöletkeltő feliratok, melyek a mihazánkos ifjakhoz köthetők, a történtek miatt Péterffy Attila feljelentést tett ismeretlen tettes ellen. Tyirityán a felszólalásában üvöltve közölte, hogy ő bizony kiáll a matricák szövege mellett, továbbá hangosan sértegette a polgármestert is. 

A szombati eseményről készült írásos beszámolónk itt olvasható: 

A Pécsma tudósítója is hallott néhány cifra gondolatot, úgy mint: a magyar lányok cigányokkal és külföldiekkel járnak, mert a magyar férfiakat impotenssé tette az lmbtq-propaganda; vagy: „Üvöltsük a pofájukba, hogy elmebeteg deviánsok vagytok, a deviáns, buzeráns majmok helyett mi legyünk a példa a gyermekek előtt!”

A Pécsma tudósítója továbbá azt is hallotta és ezt az egyik olvasónk is megerősítette, hogy az ellentüntetés egyik résztvevője szégyennek nevezte, hogy ilyen kevesen jöttek el a rendezvényre. 

Őszintén kíváncsiak vagyunk a holnapi sajtótájékoztatón elhangzottakra, mondjuk a Teve utcáig nem megyünk el, de biztos kapunk néhány magvas gondolattal teli sajtóközleményt. A fejleményeket remegve várjuk. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Címlapkép: Illusztráció, Freepik