"Nem fideszes aktivisták" matricáztak az éjjel Pécsett, egyetlen poszttal csicskította ki őket a DK-s Auth István

2020. augusztus 7. 11:36 2020. aug. 7. 11:36

Péntekre virradóan több uniós finanszírozású projekt tábláját matricázták fel Pécsett "nem fideszes aktivisták" (:D:D:D - szerk.), a ragasztványokon a kormánypártnak és Páva Zsoltnak hálálkodnak. Auth István DK-s képviselő viszont egyetlen poszttal csapta le az igen magas labdát.

"Nem vagyunk fideszes aktivisták, de"-kezdetű emailt kaptunk péntek délelőtt (és a jelek szerint a Pécsma.hu, a PécsAktuál.hu, valamint a Szabad Pécs is), melyben fotókat küldtek átmatricázott, EU-s projekteket kísérő táblákról.

Fotó: név nélküli "nem fideszes aktivisták"
Fotó: név nélküli "nem fideszes aktivisták"

A "nem fideszes aktivisták" azt állították, lépésükkel arra akarnak rámutatni, hogy szerintük a városvezetés elhallgatja azt, ami Pécsett történik, a városvezetés kezdjen el dolgozni, valamint mindenki tudja, hogy kinek köszönhetik a felújításokat.

A Mindenki Pécsért - DK önkormányzati képviselője, Auth István is látta a gerillaakciót, melyre az alábbi Facebook-poszttal válaszolt:

Auth posztjában arra a gigantikus költségvetési hiányra utal, melyet 2017-re sikerült összehoznia a fideszes városvezetésnek, és ami miatt 2020 végéig 8,54 milliárd forint állami hitelt kellene visszafizetnie a városnak.

A használt Volvo-buszok beszerzése kapcsán júniusban írtuk meg, hogy különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó gazdasági csalás bűntette miatt emelt vádat a Baranya Megyei Főügyészség három személlyel szemben, akik a vádhatóság szerint több mint 600 millió forint kárt okoztak az ügylet kapcsán.

Az Elios neve is ismerősen csenghet: ez a cég - Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak a korábbi érdekeltsége - ügyezte a közvilágítás korszerűsítését, melyre milliárdos hitelt vett fel a pécsi önkormányzat.

Szerző: H. V.

Forrás: Pécsi STOP