Nem kapott pluszpénzt Páva Zsolt az önkormányzattól

2019. december 2. 08:50 2019. dec. 2. 08:50

Csak a törvényben előírt végkielégítést kapta meg a Pécset 2009-2019 között vezető Páva Zsolt, lapunk értesülése szerint az új képviselő-testület nem kívánta extra pénzzel jutalmazni a korábbi polgármestert.

A főállású, leköszönő polgármestereknek a törvény szerint háromhavi végkielégítés jár. Ezt még egyszer további, de legfeljebb három hónapnyi illetménnyel felérő juttatással kiegészítheti a közgyűlés. Páva Zsolt esetén, akinek legutolsó vagyonbevallása szerint havi bruttó 998 ezer forint volt a fizetése, közel 3 milliós végielégítéssel lehet számolni a törvényi előírást figyelembe véve. 

Páva búcsúpénze nem volt téma a novemberi közgyűlésen. Úgy tudjuk, a volt városvezetőt nem kívánta az előírtaknál több adóforinttal kistafírozni az önkormányzat, azaz a törvényben meghatározott háromhavi végkielégítést kapta. Fővárosi kollégájával, Tarlós Istvánnal azonban meglepően gáláns volt a közgyűlés, sőt, maga Karácsony Gergely főpolgármester, akinek javaslatára megduplázták a volt főpolgármester pénzét. 

Páva Zsolt szabadságmegváltás címszóval sem terheli nagyon a közöst: megírtuk, hogy mindössze 9 napot nem vett ki a volt polgármester, ezért mintegy 400 ezer forint jár neki. Nem úgy, mint például az érdi T. Mészáros Andrásnak, aki 7,3 millióért tartja a markát 160 bennragadt napjával, vagy Puskás Tivadarnak, aki 129 nappal 5,9 millió forintra számíthat.
 

Forrás: Pécsi STOP