Nem nyugszik az ÖPE, újra támadja a Mindenki Pécsért Egyesületet

2019. augusztus 17. 15:40 2019. aug. 17. 15:40

Miután a Nemzeti Választási Bizottság 8-0 szavazataránnyal lepattintotta a Mindenki Pécsért Egyesületet plágiumvádakkal bemószeroló Összefogás Pécsért Egyesületet, Kővári János, a Fidesz háziciviljének szervezete új beadványt nyújt be, állításuk szerint "a választások tisztaságáért".

Arról, hogy hogy mennyire árnyékra vetődött a Nemzeti Választási Bizottságnál az ÖPE, itt írtunk. Szombat délelőtt az Összefogás Pécsért Egyesület Facebook-oldalán azonban megjelent egy közlemény, melyben kijelentik, új beadványt nyújt be az Összefogás Pécsért Egyesület, mert továbbra is úgy látják furamód, hogy a Mindenki Pécsért Egyesület megtéveszti a választókat.

Azt írják, az NVB illetékesség híján nem vizsgálta a panaszukat, indoklásuk szerint a Területi Választási Bizottságnak nem dolga vizsgálni, hogy a Mindenki Pécsért Egyesület plagizál-e vagy megtéveszti a választókat. Szerintük csak azt kell vizsgálniuk, hogy beadták a kérelmüket a megfelelő nyomtatványon, és hogy létezik-e az egyesület.

A döntést nem tudja megemészteni az ÖPE, és újabb dokumentummal kilincsel a választási szervnél, hogy 

"ne tiporhassa sárba a Mindenki Pécsért Egyesület, egyesületünk, az Összefogás Pécsért Egyesület becsületét, és a választókat ne téveszthessék meg azzal, hogy a nevünket és a programunkat is másolják, ráadásul más politikai erők fedőszervezeteként elrejtik a jelöltjeik hovatartozását. Ők ugyanis nem civil jelöltek, hanem az MSZP, a DK, a Momentum és a Jobbik jelöltjei, sőt többen vezető tisztségviselői."

Hogy Kővári János, aki szervilis jófiúként visszalépett a polgármesteri ambícióitól Vári Attila, a Fidesz jelöltje javára, mennyire is civil, arról nem szól a közlemény.

Forrás: Pécsi STOP