Nem sikerült itthon tartania három pontot a PEAC-nak a Sopron ellen

2021. november 21. 15:36 2021. nov. 21. 15:36

A magyar női kosárlabda válogatott nemzetközi szereplése miatt közel három hét szünet volt a Nemzeti Bajnokságban. Az NKA Universitas PEAC húsz nap után fogadta a Sopron csapatát Pécsett a Lauber Dezső sportcsarnokban. Igaz Fegyverneky Zsófiék három napja a Szigetszentmiklós ellen lejátszottak egy előre hozott mérkőzést.

A Pécs nehéz feladat előtt áll. A Sopron vezeti a tabellát, eddig lejátszott mérkőzést a 2021-2022 évi bajnokságban sikerrel zárta. A játékos állománya kimagaslik a mezőnyből.

A PEAC teljes csapata a válogatott szünetében csütörtök este tudott teljes csapattal edzeni. Egyedül a csapatkapitány, Sarok Niki hagyta ki az edzést a begipszelt keze miatt. Az izraeli Ramla elleni mérkőzésen sérült meg.

 

A mérkőzés jelentős részében Kiss Virág és Határ Betti párharcát nézhettük. A két válogatott játékos ritkán hagyta el egymást. Virág játékpercben, pontszerzésben, lepattanó szerzésben túl szárnyalta válogatott társát. 

A pontgyűjtésben Határ mellé felzárkóztak az soproni idegenlégiósok és a pécsiek egykori kedvence Fegyverneky Zsófi is. Kiss Virág mellett az idegen légiósok alig érték el a kétszámjegyű gólszámot. A Sopron a biztos vezetés tudatában minden játékosának pályára lépési lehetőséget adott.

A kisszámú vendég szurkolótábor a 40. percben vastapssal, itthon vagyunk rigmussal ünnepelte a vendég együttest.

Vasárnap is lesz Baranya megyében NB I-es női bajnoki kosárlabda mérkőzés. A PINKK Pécs 424 csapata a kozármislenyi hazai pályáján 15 órakor fogadja a BKG-PRIMA Szigetszentmiklós csapatát.

A NKA Universitas PEAC kedden a Lauber Dezső sportcsarnokban Európa Kupamérkőzésen fogadja a Kaysei csapatát.

 A mérkőzés után az edzők értékeltek.

Gáspár Dávid a Sopron vezető edzője:

- Nagyon komolyan készültünk a Pécs ellen. Bővült a keretük, a fiatalok sokat fejlődtek. Ha végig kontroljuk a mérkőzést nagyobb arányban is nyerhettünk volna. Célunk a magyar bajnokságban az Euró Ligában folytatni a győzelmi sorozatot.

Csirke Ferenc a PEAC vezető edzője:

- Furcsa volt, hogy ilyen kevesen voltak a Lauber Dezső sportcsarnokban, amikor Európa legjobb női kosárlabda csapatával játszottunk. Mi csapat vagyunk, nincsenek extráink. Gratulálok a Sopronnak, mi is szeretnénk pár éven belül az Ö szintjükre kerülni. Megjegyzem a 22 eladott labda minden csapat ellen sok.

Szerző: Szabó Ferenc