Nem találta a PVSK-Veolia a lepattanó labdákat a Sopron ellen

2019. december 13. 23:22 2019. dec. 13. 23:22

Oroszlány, Kaposvár és Paks után is vereséggel hagyta el a pályát a férfi kosárlabda bajnokság élvonalában játszó PVSK-Veolia a Sopron ellen. A pécsi játékosok nagyon megérezték Aiken sérülését.

A mérkőzés előtt Csirke Ferenc vezetőedző azt hangsúlyozta: nehéz helyzetben vannak, a sérült idegenlégiós pótlása több mérkőzés óta nem sikerült, a Sopron ellen bizonyíthatnak azok is, akik több játékpercet kapnak.

Ruzsa Csaba alpolgármester is a helyszínen volt - Fotó: Pécsi STOP

A Lauber Dezső sportcsarnokban a szurkolók között Ruzsa Csaba alpolgármesterrel is találkoztunk, aki kérdésünkre elmondta, hogy nagyon szeretné, ha a PVSK kijönne a gödörből, és izgalmas, színvonalas mérkőzésen nyernék a pécsi kosarasok a Sopron elleni csatát. (Ruzsa alpolgármester a szünetben egyébként arra buzdított mindenkit, hogy ne csak a PVSK-Veolia csapatának, de Michelisz Norbert autóversenyzőnek is szurkoljanak - bővebben itt írtunk erről.)

Meccshangulat - Fotó: Pécsi STOP

Nem jól kezdődött a találkozó a PVSK szurkolói számára, 0-9 volt az állás a második perc végén. Csirke mester korai időkérésre kényszerült. Diggs és Smith szépített 4-9-es állásra, Ciric triplája is a jegyzőkönyvbe került, ám a negyed vége 18-29 lett.

Felsorakoztak - Fotó: Pécsi STOP

A 12. percben szólalt meg először a pécsi kórus: ébresztő!  21-35 volt az eredményjelzőn. A 16. percben 27-42, majd a 18. percben 36-46, hazai oldalon már ezt skandálták: mindenki szurkoljon! A soproniaknál vendég-időkérés történt, a második negyed 20-20-ra jött ki.

A harmadik negyed a vendégpontok gyűjtésével kezdődött. Thompsonék könnyű kosarakat dobtak, lepattanó-szerzésben nagyon elhúzott a vendéggárda, 16-25 lett az állás a negyed végére.

Kosár - Fotó: Pécsi STOP

A záró negyedben mindkét edző a nevezett minden játékosát a palánkok közé küldte. Ezt a Csirke-tanítványok hálálták meg jobban, egyedül a közel 3 percet játszó Riskó Dávid nem szerzett pontot, 19-17 lett a negyed vége.

Volt plüssgyűjtés is - Fotó: Pécsi STOP

A mérkőzés után edzők, játékosok nyilatkoztak:

Csirke Ferenc vezetőedző - Fotó: Pécsi STOP

Csirke Ferenc, a PVSK-Veolia vezetőedzője: "Gratulálok a Sopronnak, egy-két játékos hozzáállását nem értem. Lepattanó-szerzésben nagyon hátrányban voltunk."

Csirke Ferenc vezetőedző és Andrija Ciric - Fotó: Pécsi STOP

Kérdésre a vezetőedző elmondta, hogy meghatározó játékosuk sérült, Aiken jelenleg is sántít. Center kellene igazolni, hiánya miatt forgatni kell a csapatot. a más poszton játszók másképpen dobnak kosárra - ez is látható. Az is gond, hogy 30 év feletti játékosokról beszélünk, terhelésük véges - nyilatkozta a vezetőedző.

Andrija Ciric - Fotó: Pécsi STOP

Andrija Ciric játékos (PVSK-Veolia): "Mit mondjak, egy olyan mérkőzést veszítettünk el, amit nyerni kellett volna, nagyon rosszul kezdtünk és nem sikerült a fordítás."

Kostas Flevarakis vezetőedző (Sopron KC) - Fotó: Pécsi STOP

Kostas Flevarakis, a Sopron KC vezetőedzője: "Sikerült 40 percig érvényesíteni az akaratunkat. Sikerült felkészülni a pécsiek játékából, volt olyan játékos, aki vérével is küzdött a győzelemért."

Fazekas Csaba (Sopron KC) - Fotó: Pécsi STOP

Fazekas Csaba játékos (Sopron KC): "Igazából az elejétől azt csináltuk támadásban, védekezésben, amire készültünk. Kinti dobások is jól sikerültek. Korábbi mérkőzéseken nem sültek így a kezeink a tripláknál. Végig kontroll alatt tartottuk a Pécset."

PVSK-VEOLIA - SOPRON KC: 73-91  (14-29, 20-20, 16-25, 19-17)

Ennek a meccsnek vége - Fotó: Pécsi STOP

 

Szerző: Szabó Ferenc

Forrás: Pécsi STOP