Nem a Csorba Győző utcai az egyetlen eltüntetett kertvárosi játszótér

2019. május 3. 09:02 2019. máj. 3. 09:02

Mint kiderült, valamikor ősszel a Boros István utca mögött árválkodó pár játékot is elbontották. Igaz, itt legalább a padok megmaradtak, az amúgy elöregedő szomszédos háztömb lakói közül nem is hiányzik sokaknak a hinta és a mászóka.

Amint arról nemrég beszámoltunk: az önkormányzat cége a földdel tette egyenlővé sorba Győző-Várkonyi Nándor utca határolta füves területet Pécs kertvárosában.

A jókora placcon időtlen idők óta álltak a facölöpökből álló játékok, az idő vasfoga meg is ette őket rendesen. A cölöpökön még olykor elugráltak a gyerekek, a szintén igen korhadt padokon egy kiterjedt kutyás baráti társaság ücsörgött a szebb napokon. Ám a városi önkormányzat cége mindent eltüntetett, és nem is építenek vissza belőle semmit. Helyette egy egybefüggő zöldterületet alakítanak ki, melyet egyszerűbb gondozni.

Olvasónk jelezte, hogy a Boros István utca mögött pont ugyanez történt. Felkerestük a helyszínt, és tényleg vannak hasonlóságok. A Google Utcaképén 2011-ben még így nézett ki a kertvárosi tömb mögötti terület:

Ma pedig már így:

Itt azért nem volt annyi faanyag, mint a fent már említett területen, és a padokat is meghagyták, a többit az ott élők szerint valamikor ősszel bontották el. Meg a kép is árnyaltabb valamelyest. Az elbontott játékok előtti tömbben már nemigen laknak kisgyermekes családok, és amint azt az ott élőktől megtudtuk: többeket inkább már idegesített a minijátszótér, amit egyre inkább a nagyobbak használtak, sötétedés után.

Ha a te közeledben is van elhagyott, elhanyagolt vagy elbontott játszótér, írj nekünk! Facebook-oldalunkon, vagy e-mailben a szerkesztoseg@pecsistop.hu-ra.

Forrás: pecsistop.hu