Nincs fertőzött a Zipernowsky utcai Idősek Otthonában

2020. november 20. 13:22 2020. nov. 20. 13:22

Nincs fertőzött abban a pécsi idősek otthonában, ahol soron kívül tesztelték le a dolgozókat és az ápoltakat, miután az egyik lakónak két negatív után egy pozitív koronavírus-tesztje lett a hét elején.

A pécsi önkormányzat közleménye szerint nem találtak fertőzöttet a pécsi Zipernowsky utcai Idősek Otthonában (amely az Integrált Szociális Intézmény - ISZI - alá tartozik), ahol összesen 40 PCR-tesztet végeztek el. Az eredmények péntek kora délután érkeztek meg, minden gondozott és dolgozó tesztje negatív lett.

A tesztelést azután rendelte el az önkormányzat, hogy az egyik gondozott - aki vasárnap kórházba került - két negatív után egy pozitív eredményű tesztet produkált. A tesztelést a megyei kormányhivatal közbenjárásával szerdán tudták megejteni, mostanra lett meg az eredmény.

"Pécs város és az intézmény vezetése minden tőle telhetőt megtesz, hogy a lehető legnagyobb biztonságban tudja az intézményben ápolt időseket. Az önkormányzat Integrált Szociális Intézményében ahogy eddig, úgy ezután is minden egészségügyi és járványügyi protokollt szigorúan betartanak.

Folyamatos az intézményegységek fertőtlenítése, az otthonokat minden szükséges védőfelszereléssel és fertőtlenítőszerrel elláttuk. Az intézmény mindkét egysége rendelkezik izolációs szobával. Az otthonokat a kormány döntése nyomán hónapok óta nem látogathatják a hozzátartozók, az idősek és a munkatársak testhőmérsékletét folyamatosan ellenőrzik"

- áll a közleményben.

 

Címlapkép: Illusztráció/pixabay.com CCO

Forrás: Pécsi STOP