Nincs változás: a jelek szerint bejut Kővári a körzetéből a közgyűlésbe

2019. október 19. 17:25 2019. okt. 19. 17:25

Elutasította a választási bizottság az ellenzék beadványát, így Kővári János szűk két tucat szavazat előnnyel, de közgyűlésbe jut a 7-es választókörzetből - értesült lapunk.

Mint ismert, Kővári János mindössze 22 szavazattal verte ellenzéki kihívóját, a momentumos Pentz Thomast a választókerületben. A valasztas.hu szerint Kővárira 1037-en, míg Pentzre 1015-en voksoltak. Nemes Balázs, a Momentum szóvivője a voksolás után a Facebookon azt írta, a választókerületben az érvénytelen szavazatok száma meghaladhatja a 120-at, miközben csak 22 voksnyi a különbség a két jelölt között, ezért kérnek újraszámlálást.

A Pécsi STOP arról értesült, hogy nem lesz változás a végeredményben. A választási bizottság szombati ülésén 4-4 arányban szavaztak az újraszámlálás elutasítása ellen és mellett, az elnök szavazata döntött, mely a Fidesz kedvelt civiljének kedvezett. Úgy tudjuk, Kővári János nem vette könnyedén, hogy újraszámolást kért az ellenzéki szövetség. A valasztas.hu szerint ugyanakkor az eredmény még nem jogerős.

A komlói független 7300.hu cikke nyomán a Szabad Pécs arról ír, hogy a komlói 13-as választókörzet eredménye kapcsán is döntött ma a Baranya Megyei Területi Választási Bizottság. Itt a Komló Összeköt Egyesület nyújtott be fellebbezést, miután állításuk szerint sérülhettek a választás alapelvei. Több választópolgárt segítő kísért a szavazófülkébe, holott a lap szerint a szavazatszámlálók és a delegáltak között is volt, aki úgy gondolta, hogy nem állnak fenn azok a speciális körülmények, amelyek esetén megengedett az, hogy valaki ne egyedül, ne önmaga erejéből húzza be az ikszet a neki tetsző polgármester- és képviselőjelöltre. Mindezekről jegyzőkönyv is készült.

A választási bizottsági ülésen azonban formai okokra való hivatkozással utasították el a beadványt. A nyolcfős választási bizottságban szavazategyenlőség volt, így az elnök zavazata döntött az elutasítás mellett.

A 7300.hu és a Szabad Pécs szerint a területi választási bizottság a Fidesz beadványát is elutasította - tartalmi okokból -, mely egy másik komlói választókörzetben kért újraszámlálást.
 

Forrás: Pécsi STOP