Nyílt levélben kéri a PTE rektora, hogy ne vegzálják a külföldi diákokat

2020. március 23. 18:34 2020. márc. 23. 18:34

Miseta Attila rektor szerint a koronavírus-helyzet miatt elszaporodóban vannak azok a cselekmények, melyek hátrányosan érintik a városban tanuló külföldi diákokat, különösen a távol-keleti hallgatók vannak célkeresztben.

"A COVID-19 megbetegedés nem diszkriminál, kérem, Önök se tegyék. Sajnos a járványok megfékezésére az emberiség lehetőségei korlátozottak, de Magyarországon a hatóságok és az egészségügyi ellátórendszerek felkészültek. Ennek ellenére kikerülhetetlen, hogy az érintettek esetszáma tovább emelkedjék. A kormányzati honlapokon, a sajtóban és az egyetemi honlapokon (www.pte.huwww.univpecs.com) is elérhetőek azok a járványügyi és higiéniai szabályok, melyek betartása mindenki számára kívánatos. Ezek következetes betartásával a következmények minimalizálhatók"

- írja Miseta Attila. Nemrég a Szabad Pécs írt arról, hogy egy maszkban sétáló kínai lányt inzultáltak a pécsi belvárosban a koronavírus-para hevében. Hogy a rektor ilyen közleményt adott ki, azt mutatja, hogy nem csak elvétve történhettek inzultusok

"Az egészségügy dolgozói a betegség elleni küzdelem frontvonalában vannak, munkájukat ezúton is köszönöm, és erőt kívánok a folytatáshoz! Ugyanakkor az ő munkájukat is elősegíti a higgadt, felelősségteljes és mértéket tartó viselkedés. Együtt eredményesebbek leszünk"

- zárta az Univ Pécsen megjelent sorait Miseta Attila.

Forrás: Pécsi STOP