Nyílt levélben szólítja fel Csaba István Mikes Évát, Trombitás Kristóf anyját, hogy kérjen bocsánatot a fia náci karlendítése miatt

2023. május 26. 10:02 2023. máj. 26. 10:02

Nyílt levelet küldött Csaba István, az MSZP Baranya Megyei Elnöke és Pécs önkormányzati képviselője Dr. Mikes Évának, hogy ítélje és határolódjon el fia náci karlendítésétől.

Mikes Éva egyébként szintén pécsi, ráadásul a Fidesz alapító tagja, illetve a rendszerváltás után a városban alpolgármesteri posztot töltött be. Most pedig a Pécsi Tudományegyetem kuratóriumának tagja.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Trombitás Kristófról előkerült egy régebbi fotó, amelyen jól kivehetően ő szerepel és a náci időkből származó karlendítést imitálja. Azóta sem kaptunk választ tőle a kérdéseinkre, sőt úgy csinál, mintha meg sem történt volna az egész fasiszta botrány.

Csaba István nyílt levele:

Tisztelt Dr. Mikes Éva!

A napokban látott napvilágot és terjedt el a sajtóban egy felháborító fasiszta karlendítős fotó az Ön fiáról, Trombitás Kristófról. Azóta sem ő, sem a fideszes elvtársaik, sem pedig Ön nem kért bocsánatot, és nem határolódott el ettől a hitleri náci birodalomban használt jelképtől.

Felháborító, hogy következmények nélkül maradt az a fasiszta karlendítésről készült fotó, ami olyan ideológiáknak a jelképe, melyek világháborút robbantottak ki, emberéletek millióit követelték, etnikai alapon végeztek pusztítást, országokat romboltak le és családok generációt tették tönkre.

Ön a Fidesz alapító tagja és hazánk legrégebben alapított egyetemének, a Pécsi Tudományegyetem kuratóriumának tagja. Kérem, árulja el: hogyan fér össze az Önök által hangoztatott kereszténydemokrata értékrenddel a fasiszta karlendítés? Hogyan fér össze, hogy nem vállal érte senki felelősséget?

Ezek szerint ez bőven belefér a Fidesznél. Szégyen! Nagyon bízom benne, hogy nem így köszöntik egymást egy fideszes taggyűlésen.

Itt az idő, hogy végre abbahagyják a sunnyogást, és felelős közéleti szereplőként viselkedjenek! Vállalják a felelősséget!

Az a minimum, hogy nyilvánosan bocsánatot kérnek a történtekért, megbánást tanúsítanak, Ön pedig lemond a jól fizető kuratóriumi tagságáról!

Tisztelettel, Csaba István Pécs Jövője városvezető frakciószövetség tagja, önkormányzati képviselő Magyar Szocialista Párt Baranya Megyei Területi Szövetsége elnök Magyar Szocialista Párt Országos Elnökség tag

 

A témában itt olvashatnak bővebben:

Trombitás Kristóf, a Megafon pécsi propagandistája egy videóban a lebukása előtt kisnyilasnak nevezte a karlendítőket.

 Lelepleztük a karlendítő Trombitás Kristófot, Bohár Dániel gyáván megfutamodott a kérdések elől (videó)

Jeszenszky Zsolt cenzúrával fenyegeti azokat, akik Trombitás Kristóf karlendítését firtatják