Nyilvánosságra hozta a városháza az átvilágítási szerződés részleteit, amin pörgött a kormányoldal

2020. június 2. 16:34 2020. jún. 2. 16:34

Feltöltötte honlapjára az önkormányzat azon átvilágítás dokumentációját, mely kapcsán a napokban emlegetett mutyit a Fidesz-közeli sajtó, a Fidesz helyi fiókja pedig korrupciós botrányt kiáltott.

Az ügy előzménye, hogy a Fidesz-közeli Pécs Aktuálon egy hosszú cikk jelent meg arról, hogy szerinte miért is mutyiszagú egy, a pécsi önkormányzat által megrendelt átvilágítási munka, mely az előző városvezetés idején megvalósult, illetve megkezdett EU-s, szociális rehabilitációt célzó projektre irányult.

A pécsi Fidesz-frakció korrupciót emlegető közleményben szólította fel a városvezetést, hogy számoljanak el a szerződéssel és a szakmai indoklással és a teljesítésével is, és tisztázzák a dolgokat. Az önkormányzat hosszas kommünikében magyarázta el, hogy miért nem volt baj az átvilágítással, kitérve arra is, hogy a munkára azért volt szükség, mert felmerült a gyanú, hogy a projektek keretében elköltött forintok nem hasznosultak érdemben. 

Az önkormányzat július 2-án újabb közleményt adott ki, miszerint a projekt egész dokumentációját elérhetővé tették a pecs.hu-n.

"Csizmadia Péter, a Fidesz önkormányzati képviselője május 29-én kérte ki az előző városvezetés által lebonyolított leszakadó társadalmi csoportokat és térségeket érintő Európai Uniós projektek átvilágításának dokumentációját a pécsi önkormányzattól.

A kérést még aznap teljesítették kollégáim, de nem álltunk meg itt. A választási kampányban új politikai kultúrát, ezen belül átlátható városirányítást ígértem. Ennek szellemében a fenti projekt teljes dokumentációját feltöltöttük a pécsi önkormányzat hivatalos honlapjára, annak érdekében, hogy mindenki maga dönthesse el: jó döntést hoztunk-e. 

 A dokumentumokat az alábbi linken tettük mindenki számára hozzáférhetővé.

https://www.pecs.hu/tartalmak/Pecs_Megyei_Jogu_Varos_leszakado_tarsadalmi_csoportokat_es_tersegeket_erinto_Europai_Unios_projektjeinek_atvilagitasa

Péterffy Attila

Pécs Megyei Jogú Város polgármestere"

- áll a közleményben.

Forrás: Pécsi STOP