Nyomoz a rendőrség a pécsi Elios-ügyben

2018. május 16. 14:42 2018. máj. 16. 14:42

Nyomozást rendelt el a pécsi Elios-ügyben a Legfőbb Ügyészség, a feljelentést márciusban született csalás, hűtlen kezelés, hanyag kezelés és hivatali visszaélés gyanúja miatt.

A Zoom.hu cikke szerint nyomoz a rendőrség a pécsi közvilágítás-korszerűsítés ügyében, amelyet az akkor még Tiborcz István miniszterelnöki vej tulajdonában is álló Elios Zrt. végzett el.

Ugyan hiába nem volt ebben a beruházásban uniós forrás - mint ismert, a pécsi önkormányzat egyik első dolga volt 2014-ben az önkormányzati választás után, hogy milliárdos hitelt vegyen fel az üzletre - és nem is vizsgálta az uniós csalás elleni hivatal (OLAF), Berkecz Balázs, az Együtt politikusa mégis a rendőrséghez fordult még márciusban.

A politikus akkor csalás, hűtlen kezelés, hanyag kezelés és hivatali visszaélés gyanúja miatt tette meg a feljelentést, a Legfőbb Ügyészség pedig az ügyet a Pest Megyei Főügyészségnek adta át, amelytől aztán a rendőrség kapta meg az esetet.

"A Pest Megyei Főügyészség a beadványt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodához továbbította – az OLAF ajánlása nyomán a Pest Megyei Főügyészség által január 22-én elrendelt és a KR NNI előtt azóta folyamatban lévő nyomozás keretei között történő értékelés céljából"

- válaszolta a lap megkeresésére a Legfőbb Ügyészség.

A Zoom.hu cikke szerint a nyomozás jelenlegi határideje 2018. szeptember 22.