Online Városinfó: ismét megválaszolta a kérdéseket Péterffy Attila

2023. június 3. 08:38 2023. jún. 3. 08:38

Pécs polgármestere a megszokott módon minden beérkező kérdésre és észrevételre reagált. Most azonban a kérdéssor megválaszolása előtt néhány fontosabb sikerről is beszámolt Péterffy Attila.

Legutóbb márciusban volt Városinfó, az akkori vállalásokról is beszélt többek között Péterffy Attila, így előrelépés történt:

- Az 57-es úti csomópont építésében Nagyárpádon, melyről Csaba István már tájékoztatta az érdeklődőket egy lakossági fórumon. A beruházás még idén megvalósul, Csaba István, a terület önkormányzati képviselője pedig a részletekről egy későbbi fórumon ad bővebb tájékoztatást.

- A városüzemeltetés oldalán is sikerült előrelépni, így például megújult a Makay út körforgalma, aminek köszönhetően csökkenhet az ott kialakuló tumultusok száma.  Ehhez a járda egy részét kellett a BIOKOM-nak elbontani, hogy valamivel több autó férhessen el az úton.

- A meszesi buszmegálló mellett található gyalogátkelő kivilágítását is sikerült abszolválni.

- A Tettye téri zúzalékos járda átépítése is sikeresen lezárult, az új burkolat kevésbé csúszásveszélyes, illetve a szegély is jobban fogja a jövőben a lezúduló vízmennyiséget, ezzel elkerülve a baleseteket.

- A Csontváry utcában megtörtént a szennyvízakna átmosása, mely korábban kellemetlen szagot árasztott.

- További sikerként említi Péterffy Attila a parkolás, a közbiztonság és a közlekedési kultúra javulását is.

 

A rövid ismertető után a polgármester rátért a lakosságtól beérkező legfrissebb kérdések megválaszolására is, melyben az érintett témák között volt a vasasi játszóterek állapota, a szúnyoggyérítés, a Béke-park, a Magyarürögi út, a Donátus, a Tüke Busz járatai, az Áper Laktanya helyzete, a Misina-tető pályázat, de olyan fontos kérdéseket is igyekszik megválaszolni Péterffy Attila, mint hogy mi a helyzet jelenleg a fideszes városvezetés által felhalmozott adóssággal, illetve, hogy hogyan lehet jelentkezni a közösségi költségvetésre.

A teljes Városinfó itt megtekinthető: