Ötmilliós állami támogatást kap a Misina Egyesület

2017. október 4. 09:13 2017. okt. 4. 09:13

Ötmillió forintot kap az államtól korszerűsítésre a pécsi Misina Természet- és Állatvédő Egyesület - derült ki a Földművelésügyi Minisztérium közleményéből.

A közlemény szerint a kormány 15-15 millió forinttal támogatja az állatmenhelyek, illetve az ebrendészeti telepek korszerűsítését.

15 millió forinttal 5 állatmenhely korszerűsítését segítik. A legmagasabb, egyenként 5-5 millió forintos támogatásban a pécsi székhelyű Misina Természet- és Állatvédő Egyesület és a szegedi Tappancs Állatotthon Alapítvány és Őrszolgálat részesült, a Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesületnek közel 2,4 millió forint, a Siófoki Állatvédő Alapítványnak 1,7 millió forint, a Hermann Ottó Magyar Országos Állat- és Természetvédő Egyesületnek (HEROSZ) 940 ezer forint támogatást ítéltek meg.

A kormány 15 millió forinttal 5 ebrendészeti telep korszerűsítését is támogatja. A támogatásból közel 5-5 millió forintot a kecskeméti Menhely az Állatokért Környezetvédelmi és Állatvédelmi Közhasznú Alapítvány és a székesfehérvári Alpha Segítő Kéz Állatkórházi Alapítvány nyerte el.

A tárca korszerűsítésre több mint 2,7 millió forintot ítélt Baja Város önkormányzatának, valamint egyenként több mint 1,1 millió forintot Tatabánya Megyei Jogú Város önkormányzatának és Békéscsaba Megyei Jogú Város önkormányzatának.


@ifmobil
@endmobil