Papíron megkapta az oltást egy pécsi férfi, közben nem is regisztrált az oltásra

2021. február 5. 17:32 2021. feb. 5. 17:32

Egy pécsi férfit a nyilvántartás szerint beoltották a SOTE-n, de nem is járt az elmúlt időszakban Budapesten.

Egy pécsi férfi a háziorvosától értesült arról, hogy noha nem is regisztrált a koronavírus elleni vakcinára, hivatalosan megkapta az első oltását január végén Budapesten, miközben nem is járt a fővárosban – írja a 24.hu.

Peták Pétert a háziorvosa értesítette arról, hogy az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térbe feltöltött adatok szerint a férfi január 31-én megkapta a Pfizer vakcináját a budapesti Semmelweis Egyetem Korányi Sándor utcai klinikáján. A háziorvos pedig figyelmeztette a férfit, hogy az oltási lap szerint február 21-én kellene megkapni az ismétlő oltást.


Peták a portálnak elmondta, hogy nem kapott oltást, sőt nem is járt Budapesten és arról sincs tudomása, hogy valaki kapott-e esetleg a nevében a vakcinából.

Az adatok amúgy sem stimmeltek. A nevét, a születési adatait és a taj-számát helyesen tüntették fel, de az orvosi dokumentum szerint Péter egy nő és szociális ellátásban dolgozó személyként kapta meg a vakcinát, miközben a férfi nem ilyen területen dolgozik.

A történtekkel kapcsolatban a 24.hu megkereste az operatív törzset és a Semmelweis Egyetemet, utóbbi hétfőre ígért tájékoztatást.

Forrás: 24.hu