Pár napig ingyen utazhatunk a Pécsre érkezett elektromos buszokon

2020. augusztus 4. 16:26 2020. aug. 4. 16:26

Szeptember 1-3. között ingyen vehetik igénybe a pécsiek a múlt pénteken érkezett elektromos buszokat, mellyel a város a közösségi közlekedést nem használókat akarja meggyőzni arról, hogy érdemes buszra váltani.

Amint arról lapunk is beszámolt, július 31-én adták át a Széchenyi téren azt a tíz elektromos buszt, melyet 1,7 milliárd forint uniós támogatásból vett a város. A buszbeszerzés az előző érában kezdődött, az új vezetés alatt ért célba, a kínai BYD komáromi üzemében gyártott alacsonypadlós járművek augusztustól tesztüzemben róják a megyeszékhelyet, ténylegesen ősztől állhatnak forgalomba, van rajtuk USB-töltő és légkondi is, egy töltéssel pedig 300 kilométert tudnak megtenni a pécsi utakon.

A Pécsma.hu most azt írja, hogy a buszokat először szakemberek tesztelik, a járművek utasok nélkül közlekednek. Ezt követően utasok is használhatják azokat augusztusban, de jegyre, bérletre szükségük lesz.

Szeptember elsejétől, a város napjától kezdve viszont három napig, szeptember 1-2-3-án viszont ingyen fel lehet majd rájuk pattanni, a cikk szerint ez azt szolgálja, hogy azok, akik nem élnek tömegközlekedéssel, lássák, hogy érdemes a pécsi buszokat választani.

(Címlapkép: Pécsi STOP)

Forrás: Pécsi STOP