Párbeszédre törekszik a városvezetés, ezért az ellenzékkel is egyezteti stratégiáit

2022. május 24. 14:03 2022. máj. 24. 14:03

A 2019-es önkormányzati választások kampányában új városvezetői kultúra bevezetését vállalta az ellenzéki szövetség. A város jelenlegi vezetése ezért igyekszik minden stratégiailag fontos dokumentumot és tervet minél szélesebb körben egyeztetni a döntések előtt - közölte sajtóközleményében a pécsi városvezetés.

A cél az, hogy a lakosság, az adott kérdésben érintett civil szervezetek, illetve politikai kérdés esetén a városházi ellenzék időben, a döntést megelőzően és első kézből jussanak információhoz.

Széles körben kezdte meg az előző héten a lakáskoncepció társadalmasítását a városvezetés, ez a jövő héten folytatódik. A városvezetés a következő napokban összesen négy alkalommal két újabb fontos stratégiát tár a városvezető koalíció tagjai és az ellenzéki képviselők elé. Csütörtökön a fenntartható város stratégiát fedezhetik fel az önkormányzati képviselők, pénteken pedig Pécs gazdaságfejlesztési stratégiáját. A városvezetés célja az, hogy ezeket a dokumentumokat ne csak a kérdésben dönteni hivatott közgyűlési ülésen, hanem már jóval előbb megismerhessék a közgyűlés tagjai, városvezetők és ellenzékiek egyaránt.

 

Forrás: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata