Patkány okozott tüzet egy komlói tízemeletesben

2019. augusztus 26. 11:38 2019. aug. 26. 11:38

Tizenháromszor vonultak a hétvégén a baranyai tűzoltók, közlekedési balesetek mellett tűzesetekkel is akadt dolguk.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint Komlón egy tízemeletes panel társasház tetőterén lévő villanyszekrénybe egy patkány bemászott, és rövidre zárta az áramkört. A komlói hivatásos tűzoltók áramtalanították az épületet, majd eltávolították az állat tetemét és kiszellőztették a lépcsőházat. Az eset során sérülés nem történt.

Kővágószőlősön egy családi ház tetőszerkezete kapott lángra, amit a pécsi hivatásos tűzoltók három sugárral fékeztek meg. Az eset során a tűz máshova nem terjedt át, személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Bogádmindszenten egy családi ház udvarán parkoló gépjármű motortere és műszerfala gyulladt ki, amit a tűzoltók egy sugárral eloltottak. Tűz a közelben lévő családi házra nem terjedt át, környezetében kárt nem okozott. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Műszaki mentésből négy jutott a hétvégére. Pécsett, a Honvéd téren két személygépkocsi ütközött. Az egyik járműben egy fő beszorult, őt a tűzoltók - sugár fedezete mellett - feszítővágóval szabadították ki. A sérülteket a mentőszolgálat szakemberei ellátták, majd kórházba szállították. A műszaki mentés ideje alatt teljes útzár volt, rendőrök irányították a forgalmat.

Pócsán egy autó lesodródott az úttestről, kidöntött egy tűzcsapot és egy villanyoszlopon lévő trafót. A siklósi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet.

Magyaregregy és Zobákpuszta között egy motoros autóval ütközött. A személyautóban hárman utaztak, senki nem sérült meg, a motort viszont ellátták a mentőszolgálat szakemberei. A komlói hivatásos tűzoltók áramtalanították a sérült járműveket.

Pécsen, a Táncsics utcában két személygépkocsi ütközött, aminek következtében az egyik autó egy kerítés és a járda között álló fának csapódott. A balesetben összesen négy fő volt érintett, közülük egyet láttak el a mentőszolgálat szakemberei és kórházba szállították. A pécsi hivatásos tűzoltók sugár fedezet mellett biztosították a helyszínt, átvizsgálták, majd áramtalanították a járműveket. A műszaki mentés ideje alatt a rendőrség irányítása mellett félpályán haladhatott a forgalom.
 

Forrás: baranya.katasztrofavedelem.hu