Páva-Hoppál per: bő fél éve várja a másodfokú tárgyalást az Emberség Erejével Alapítvány

2019. február 20. 10:08 2019. feb. 20. 10:08

Több mint fél éve várja az Emberség Erejével Alapítvány, hogy valaki végre döntsön a Páva Zsolt, Hoppál Péter és a pécsi önkormányzat ellen indított perük másodfokú tárgyalásáról.

Legutóbb január elején írt arról a Pécsi STOP, hogy a pécsi Emberség Erejével Alapítvány 2018. augusztus vége óta arra vár, hogy végre kiírják a Páva Zsolt, Hoppál Péter és a pécsi önkormányzat ellen a bő egy éve indított perük másodfokú eljárását.

Mint ismert, Páva, de legfőképpen Hoppál elég durván nekimentek a civil szervezetnek, mikor kiderült, hogy az alapítvány oszthatja szét a régióban a Soros György magyar-amerikai mutlimilliárdos filantróphoz köthető Nyílt Társadalmak Alapítvány által adott 130 millió forintos keretet.

Az Emberség Erejével Alapítvány és a Fidesz közti ügyekről bővebben ezen a linken lehet olvasni.

Az alapítvány válaszul beperelte Hoppál Pétert, Páva Zsoltot, meg a pécsi önkormányzatot is. Aztán több bíróság és törvényszék passzolgatta maga közt az ügyet, míg végre Szekszárdra került a per, ahol valami véletlen folytán már csak a tavaszi országgyűlési választás után tartották meg a tárgyalási napot. Végül júliusban a Szekszárdi Törvényszék úgy határozott, hogy az Emberség Erejével Alapítvány közszereplő, akiknek tűrnie kell, amit róluk mondtak. Ám a fideszes politikusok által elmondottak igazságtartalmát nem vizsgálták, sőt, arra a következtetésre jutottak, hogy Hoppál és Páva politikusi mivoltukban mondták azt, amit.

Az alapítvány már akkor jelezte, hogy másodfokra tereli az ügyet, ezt augusztus végén meg is tették, valamint egy elfogultségi kifogást is benyújtottak.

Azóta pedig várják, hogy valaki valahová kiírja végre a másodfokú tárgyalást.