Pécs Jövője Frakciószövetség: "Határolódjanak el a pécsi Fidesz-KDNP-ÖPÉ-s képviselők Orbán Viktor legsötétebb időket idéző, rasszista megnyilvánulásaitól!"

2022. július 27. 16:03 2022. júl. 27. 16:03

Közleményt adott ki a Pécs Jövője Frakciószövetség, melyben Orbán Viktor tusványosi - felháborító - beszédére reagáltak, s amiben azt kérik a Fidesz-KDNP-ÖPE pécsi képviselőitől, határolódjanak el a miniszterelnök legsötétebb időket idéző, rasszista megnyilvánulásaitól!

,A Kárpát-medencében mi nem vagyunk kevert fajúak…” 

„Egymással hajlandóak vagyunk keveredni, de nem akarunk kevert fajúvá válni”.

Nem, ezeket nem Adolf Hitler mondta az 1930-as években, hanem Magyarország miniszterelnöke 2022-ben, a tusványosi beszédében. Ezt még a hírhedt náci propagandista, Goebbels is megtapsolta volna. Állva.

Felháborító, hogy nem telt el még száz év sem a világégés óta, mégis Európa közepén, egy EU-s ország vezetője olyan eszmének a nyelvezetéhez nyúl, ami miatt ártatlan emberek milliói vesztették életüket.

Nem véletlen, hogy Európa-szerte felháborodás övezi Orbán legsötétebb időket idéző, rasszista megnyilvánulásait. Már a miniszterelnök szűkebb körének is vállalhatatlan az, amit csinál: kedden nyílt felmondólevelet küldött a miniszterelnöknek az egyik legrégebbi tanácsadója, Hegedüs Zsuzsa, aki az elmúlt években miniszterelnöki megbízottként dolgozott. Így fogalmaz a beszédről:

,,Ez egy náci beszéd.”

,,Ez egy tiszta fajgyűlölő beszéd.”

Tisztelt Képviselő Urak! Nem gondolják, hogy az emberek esetében fajokról értekezni összeegyeztethetetlen a kereszténységgel, az európaisággal és a demokráciával?

Itt az idő, hogy bebizonyítsák, nem csak politikai számításból, szavak szintjén fontosak ezek az értékek Önöknek! Itt az idő, hogy Önök is elhatárolódjanak Orbán Viktor Tusványoson elmondott rasszista, fajgyűlölő beszédétől!

És, ha már idáig sikerül eljutniuk, akkor magyarázzák meg azt is, hogy miért verték át a magyarokat a fő kampányígéretükkel, azzal hogy megvédik a rezsicsökkentést, miközben Önök a választások után négy hónappal már meg is szüntetik azt! Mit fognak mondani azoknak az átvert pécsi családoknak, akiknek többszörösére emelkedik a rezsiköltségük Önök miatt?

(ui.: A miniszterelnök biztosan nem volt jeles biológiából sem. Segítünk: az egész emberiség egy faj.)