Pécs-Keleten is áll már a karácsonyfa

2019. december 12. 17:12 2019. dec. 12. 17:12

Eddig csak a belvárosban, Uránvárosban és Kertvárosban állíttatott karácsonyfát az előző városvezetés, az új azonban Pécs-Keletet sem hagyta ki: a Pákolitz István Közösségi Háznál álítottak fát.

A Pécsma.hu cikke szerint már többéves hagyomány, hogy Pécsen a belvárosn kívül Uránvárosban és Kertvárosban is karácsonyfát állíttat az önkormányzat, ám idén egy újabb helyszínnel bővült a kör: Meszesen is karácsonyfa mutatja az ünnepi időszakot. 

A Pákolitz István Közösségi Háznál felállított fánál december 12-én Hencsei Zsolt önkormányzati képviselő (Mindenki Pécsért - Jobbik) arról beszélt, hogy a jelenlegi városvezetés meghallotta az itt élők hangját, és megajándékozta őket a karácsonyfával, ami kapcsán köszönte a BIOKOM-nak is a segítséget a fa felállításában és feldíszítésben.

"A választások után rögtön belecsaptunk a munkába, hogy minél hamarabb tudjunk eredményeket felmutatni, de sajnos elkövettünk hibákat. Az egyik az volt, hogy nem vettük időben észre, nem csupán a belvárosban, Kertvárosban, Uránvárosban van szükség egy közös karácsonyfára, hanem a keleti városrészben is. (...) 

Ez a karácsonyfa emlékeztessen mindenkit arra, hogy Pécsnek fontos ez a városrész minden szépségével és problémájával együtt. Nem csupán ötévenként, választás előtt, hanem folyamatosan, napról napra"

- mondta el az önkormányzati lap szerint Péterffy Attila polgármester a helyszínen, aki azt is hozzátette, hogy Hencsei Zsolt határozottan lépett fel az ügy érdekében.

Egy helyi lakos versét is felolvasta, majd a jelenlévők közösen tettek fel egy-egy díszt a fára. A faavatón Bognár Szilvia (Mindenki Pécsért - DK) is jelen volt - olvasható a cikkben.

Forrás: Pécsi STOP/pecsma.hu