Pécs vezetése elismeri és itt tartja a megbízható szakembereket

2022. december 5. 11:28 2022. dec. 5. 11:28

Pécs város vezetése eltökélt nemcsak abban, hogy Pécsett marasztalja az itt végzett, jól képzett fiatalokat, de abban is, hogy hazacsábítsa, vagy éppen itt tartsa a már bizonyított, munkájukat kiválóan végző szakembereket.

Nem titok, hogy Pécs, hasonlóan a legtöbb magyar város önkormányzatához, nem tud a piaci szereplőkhöz mérhető béreket fizetni. Arra azonban törekszik, hogy lehetőségeihez mérten olyan szinten állapítsa meg a vezetői juttatásokat, hogy a kulcspozíciókban lévő szakemberek továbbra is a pécsiekért dolgozzanak.

A fenti cél érdekében javasolta Pécs város vezetése azt, hogy Csúcs Zoltán, a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. vezérigazgatójának alapbérét 2023 január 1-jétől a jelenlegi havi bruttó 1.100.000 forintról 1.300.000 forintra emelje a város.

Csúcs Zoltán 5 éven át a pécsi önkormányzat munkatársaként menedzselt fejlesztési projekteket, majd ezt követően, 2012-ben kezdte meg munkáját Pécs városfejlesztési cégénél. Végigjárta a ranglétrát, majd 2019 decemberében nevezték ki a cég első emberének.

A Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. városunk stratégiai fejlesztési projektjeiért felel. Ezek összetett, akár milliárdos volumenű, a város számára kiemelten fontos fejlesztések. Csúcs Zoltán az ezen projekteket felügyelő és menedzselő céget vezeti, az elvárhatónál is nagyobb odafigyeléssel és odaadással. A tervezett emeléssel fizetése 18%-kal nő. Ez hozzávetőleg az elmúlt 3 év inflációjának a felét teszi ki, és az emeléssel együtt is jócskán elmarad a bére a versenyszférában dolgozó vezetők juttatásától.

Az előterjesztésben javasoltak alapján a vezérigazgató egyéb juttatásai változatlanok maradnak, derül az önkormányzat, szerkesztőségünk részérem megküldött közleményéből.