Pécsett először van ilyen: élő adománygyűjtés a Reggeliben

2019. május 7. 13:28 2019. máj. 7. 13:28

A Pécsi Közösségi Alapítvány „Élő Adás” néven tart adománygyűjtő estet május 9-én, csütörtökön, 18 órakor a Reggeliben. A rendhagyó elképzeléssel most először találkozhatnak a pécsiek.

Az Élő Adás a londoni The Funding Network által működtetett, világszerte sikeres adománygyűjtő rendezvény adaptációja, melyet Budapest és Miskolc után Pécsett először rendeznek meg – áll a Pécsi Közösségi Alapítvány közleményében.

A rendhagyó rendezvény keretében három helyi ügy képviselői mutatkoznak be, akik 6-6 percben mutatják be elképzeléseiket. Mit tudnának elérni, ha kevesebb és ha több támogatást tudnának gyűjteni, majd újabb 6-6 percben válaszolnak a közönség kérdéseire. Ezután kezdődik az adománygyűjtés ismétlődő körökben, minden projektnek külön-külön. A rendezvényen résztvevők és a támogatott között így közvetlen kapcsolat alakul ki, az adományozás pedig játékos formában történik, a tapasztalatok alapján oldott, közvetlen, jó hangulatban.

Nézzük a csütörtökön bemutatkozó kezdeményezéseket:

Élmény Tár Kaland Kert

Az Élmény Tár Tanoda két egymással szomszédos házban műveli nap, mint nap azt a közösségi tevékenységet, amellyel élményeket igyekszik adni gyerekeknek. Most egy varázslatos fejlesztő kalandtér létrehozásán dolgoznak, ami nem csak inkluzív, hanem az Élmény Tár fenntartását is segíti.

Pécsi „Nénik, Bácsik” Fesztiválja

A Pécsi „Nénik, Bácsik” Fesztiválja immár kitörölhetetlenül üzen a városról a világnak. A videósorozat és az azt követő fesztivál célja, hogy a „Pécsi néniken, bácsikon” keresztül megismertessék Pécs város múltját, jelenét, kultúráját, értékeit és, hogy kommunikációt kezdeményezzenek a különböző generációk között.

Rolling Basket

A Rolling Basket célja, hogy megmutassa az embereknek, hogy a fogyatékkal élőknek is lehetnek jogos igényei a sportolással, egy támogató közönséghez való tartozással kapcsolatosan. A kerekesszékes kosárlabdacsapattal a pécsiek részére egy nagyszabású érzékenyítő programot szerveznek. Szeretnének példát, egy lehetséges mintát mutatni a fogyatékkal élőknek és az ún. „épek” társadalmának egyaránt, hogyan működik náluk egymás megértése, a tisztelet, az empátia, az elfogadás, a tolerancia, az együttműködés, a felelősségvállalás, és a bizalom.

Az adománygyűjtő rendezvény 2019. május 9-én, csütörtökön, 18 órakor lesz a Reggeliben (Pécs, Király utca 23-25). Az érdeklődők, és azok, akik támogatni szeretnék a bemutatkozó egyesületeket, az alábbi linken tudnak regisztrálni.

További információt Parag Csillától kapsz:

pecsi.kozossegi.alapitvany@gmail.com

(Címlapfotó: rollingbasket.hu)

Forrás: pecsistop.hu