Pécsi bölcsődékben és óvodákban is megjelent a koronavírus

2021. április 18. 14:41 2021. ápr. 18. 14:41

Két óvodában 17 kisgyerek, két bölcsődében pedig 21 kisgyerek került karanténba. Közben Pécsváradon már december óta tesztelnek. A harmadik hullámban 400 tesztet végeztek, átlagosan ezek fele lett pozitív. Az akciót a szülők kezdeményezték, és sem a gyerekeknek, sem a pedagógusoknak nem kell érte fizetniük.

A hétfőn iskolába, óvodába induló gyerekek tesztelését végezték el Pécsváradon – írta az atv.hu. Zádori János polgármester azt mondta, hogy nagyon sok szülő hívta őket, elmondták a véleményüket a nyitásról és egyben kérték, hogy ha már nyitnak az intézmények, akkor aki szeretné, azt teszteljék. A gyerekek mellett a dolgozókat és a szülőket is tesztelték, ha jelentkeztek. A tesztelésre a városháza előtti téren állítottak fel sátrakat, itt végezték el a vizsgálatokat.

Közben Pécsen újabb gyermekintézményekben kellett intézkedni a járvány miatt. Marton Ferenc, a Pécsi Önkormányzat sajtóreferense elmondta, „négy intézményben ütötte fel a fejét a koronavírus-fertőzés. Két óvodában 17 kisgyerek, két bölcsődében pedig 21 kisgyerek került karanténba.”

Forrás: atv.hu

Kép illusztráció, forrás: pexels.com