Pécsi fideszesek horkantak fel a Népszava egyik karikatúráján

2020. június 8. 11:04 2020. jún. 8. 11:04

Hoppál Péter és Trombitás Kristóf magyargyalázásról elmélkedett, de volt ott károlyizás és kunbélázás is.

A melegek kigyógyításáról sok pénzért hadováló pécsi származású fideszes blogger Trombitás Kristóf egy kormányoldalhoz kötődő Facebook-bejegyzést (a Depositum-tól) osztott meg a Népszava egyik karikatúrájáról vasárnap este, amely azt fejtegeti, hogy a Népszabadság is viccelt, aztán eltűnt, és felkészül a Népszava. 

Trombitás ezzel a szöveggel osztotta meg a bejegyzést:

"Depositumos barátaink hívják fel a figyelmet arra, hogy a Népszavának ismét sikerült nagyon bátran megnyilvánulnia, ezúttal a kereszténygyalázás helyett maradtak a mindig bevethető magyargyalázásnál.
Nekik ezt is lehet. Nekik ezt is lehet?"

Hoppál Péter fideszes pécsi országgyűlési képviselő Trombitás bejegyzését (amelyben ott volt ez a másik bejegyzés) osztotta meg a Facebook-oldalán a következő szöveggel:

"A Népszava most épp így éli meg, hogy "nincs szabad sajtó". A múlt havi kereszténygyalázás után itt a nemzetgyalázás. Mégis diktatúráról mantráznak naponta. Károlyi Mihályék és Kun Béláék szellemi örökösei. 100 éve is ugyanezt tették, most is. Nincs meglepetés."

A 444 a bejegyzéssel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy a Népszabadság "eltűnése" kapcsán érdemes felidézni, hogy a lap nem köddé vált, hanem miután fideszes érdekkörbe került, 2016-ban egyszerűen megszüntette a Mediaworks.

Hogy a trianoni korszak mennyire nem volt egyértelmű, arról az utóbbi években számtalan könyv jelent meg, ezekből nyújtottunk egy kis ízelítőt ebben a cikkben:

 

Címlapi kép: Facebook/dr. Hoppál Péter

Forrás: Pécsi STOP/444