Pécsi szál a győri fideszes polgármester körüli botrányban

2019. október 6. 14:59 2019. okt. 6. 14:59

Több bejegyzés is megjelent az Ez Az Ördög Ügyvédje blogon, melyek rendkívül súlyos állításokat fogalmaznak meg Győr fideszes polgármestere, az olimpiai bajnok Borkai Zsolt és a vele baráti viszonyt ápoló győri ügyvéd, egyben a pécsi kaszinó vonatkozásában is érdekelt Rákosfalvy Zoltán kapcsán. 

A névtelen szerző elmondása szerint ügyvéd, "egy gátlástalan ember a gátlástalanok szolgálatában", aki ki akart szállni, de nem engedték neki, és meg is fenyegették, ezért döntött úgy, hogy borítja a bilit.

Borkai Zsolt kapcsán korrupciót emleget (bizonyítékokat még nem mellékelt), és egy tavalyi adriai jachtozásról is mesél, mely állítása szerint egy drogos orgia volt, erről fotót és videókat is mutatott

 

 

Az Index a fentiek kapcsán kereste Győr fideszes polgármesterét és Rákosfalvy Zoltánt is, de nem tudták megszólaltatni őket.

Pécsi szál

A Borkaival baráti viszonyt ápoló, korábban a Fidesz-frakciónak is dolgozó Rákosfalvy a Napi.hu szerint tulajdonosa a TREFF-KLUB Kft.-nek, amely a győri és a pécsi kaszinót is működteti. 

A 2017 decemberében nyílt pécsi kaszinóval idén nyáron foglalkozott a 24.hu. Mint írták, a Casino Win Pécs Kft. már működésének első évében, pontosabban hónapjában nyereséges volt, 162 millió forint nettó árbevétele mellett 12,6 millió forint adózott eredményt ért el, 2018-ban pedig már 1,25 milliárd forint árbevétel mellett 39 millió forint nyereséget termelt.

A lap szerint 2017-ben 38,6 millió forint játékadót kellett fizetniük, 2018-ban 256 millió forintot, annak segítségével, hogy a koncessziós díjat levonhatták az adóból, 2017-ben és 2018-ban 125,6 millió forintot spóroltak.

Forrás: Pécsi STOP