Pécsi Vagyonhasznosító: a cél a vállalkozások életben tartása volt

2020. július 6. 12:49 2020. júl. 6. 12:49

Több átalakulás is várható a Pécsi Vagyonhasznosító és a bérlők kapcsolatában, az elmúlt időszakban a cégvezetés többkörös egyeztetést tartott a vállalkozókkal, kiszámítható jövőt kívánnak nyújtani. A bérlők örülnek a partneri viszonynak.

Többkörös egyeztetést tartott a napokban a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. (PVH) a bérlőkkel, a pecsma.hu cikke szerint a cég vezérigazgatója és munkatársai kötetlen beszélgetést folytattak a kávézót és melegkonyhás éttermet üzemeltetőkkel, valamint a vásártér, a kiskereskedelmi boltok, továbbá a vásárcsarnok és a piacok bérlőivel. 

A vagyonhasznosító a járvány idején kedvezménycsomagot állított össze a bérlőknek, amelyet július végéig fenntart. Erről Szabó Szilárd vezérigazgató úgy fogalmazott a lapnak, hogy a cég elment a falig a kedvezménycsomaggal, amely közel 300 milliós - ennyit hagytak úgymond a bérlőknél ebben az időszakban. A cél a vállalkozások életben tartása volt, mert a vezérigazgató szerint egymásra vannak utalva a bérlők és a vagyonhasznosító. 

Emiatt például közös marketingkampányokban gondolkoznak, ehhez keresik a kapcsolódási pontokat, mert ha a bérlőknek jó, akkor az nekik is jó.

Kiszámítható jövő, egyenlő mérce, új ötletek

A cikkben az is olvasható, hogy a kapcsolattartás formája átalakul, innentől minden bérlőnek egy konkrét kapcsolattartója lesz értékesítési és üzleti kérdésekben, és egy másik üzemeltetési és műszaki témákban.

A vezérigazgató kiszámítható működést és egyenlő mércét ígért a bérlőnek a cikk szerint, így a bérlőkre vonatkozó szabályokról szóló belső utasítások is nyilvánosak lesznek. Olyan sem fordulhat elő a jövőben ígérete szerint, hogy az egyik bérlőt két hónap díjhátralék után szerződésbontással fenyegetik, a másikat viszont sok hónapnyi tartozás után is békén hagyják.

"A PVH szakemberei a bérlők problémáiról is tájékozódtak. Általános vélemény volt, hogy „nem él a belváros parkolás nélkül”, azaz ha a vásárlók, ügyfelek nehezen tudnak megállni a városban, vagy ha az áruszállítás akadályokba ütközik, az nagyon komoly problémákat okozhat. Éppen ezért fontos egy új belvárosi parkolási koncepció kialakítása. Problémaként fogalmazták meg sokan azt is, hogy magasak a közterület-foglalási díjak, sokan kétfelé fizetnek, a Biokomnak és a PVH-nak, amin a jövőben szerintük változtatni kellene"

- olvasható a cikkben. 

Szabó Szilárd az egyeztetések során vállalta, hogy általános probléma esetén, amely nem csak a PVH-t érinti, hanem önkormányzati hatáskört is, akkor közvetítőként fog fellépni a bérlők és a városháza között. 

A vezérigazgató azt is kiemelte, hogy a jövőben a PVH kiemelten figyelni fog arra, hogy a bérlők jó előre tudjanak az adott év rendezvényeiről, hogy készülni és tervezni tudjanak. A lapnak hozzátette, hogy a kiemelt cél az, hogy az önkormányzathoz kötődő rendezvényeken elsősorban a PVH bérlői települhessenek ki - ez korábban nem volt ugyanis bevett gyakorlat elmondása szerint.

A bérlők szerint hasznos segítség volt a kedvezmény, és örülnek, hogy az ő ötleteikre is kíváncsi a vagyonhasznosító

A pecsma.hu négy bérlőt is megkérdezett arról, miképp látják a PVH új lépéseit, és mit várnak a PVH-tól és a várostól. 

Loch Tamás, aki a vásárcsarnokbeli zöldség- és gyümölcsárusok nevében beszélt, azt nyilatkozta, hogy jók voltak az eddigi lépések, mert ezekkel fenn tudtak maradni. Mint elmondta, a vásárcsarnokban is szezonális a kereslet, épp a tavaszi-nyári időszak a legforgalmasabb, ebben volt kiesés a járvány miatt. Az is jó négy hétbe tellett, mire a vásárlók visszaszoktak a vásárcsarnokba, de most már megközelítőleg ugyanolyan a forgalom, mint ami ebben az időszakban megszokott. 

Kásádi Attila, a Széchenyi téri Bazár sörbár tulajdonosa azt emelte ki, hogy teljes szemléletváltás jött el és partneri viszonyra törekszik a PVH a bérlőkkel. Annak is örült, hogy a kedvezményeket június-júliusra is kiterjesztették, ez is segített a munkaerő-megtartásban és abban, hogy nem kellett lehúzniuk a rolót. Ők bátran mernek tervezni ilyesfajta együttműködés mellett, és azt is fontosnak tartja, hogy lehetőségök van a bérlőknek is ötletekkel beszállni abba, miképp is erősítsék Pécs turisztikai vonzerejét. 

Várnai Márton a vásártéren a Gusto Ételbárt működtető cég vezetője arról beszélt, hogy korábban a vásárteret elhanyagolta a vagyonhasznosító, a területet szerinte érdemes lenne az Expo Centerrel és a Rátgéber Kosárlabda akadémiával együtt kezelni. Mint elmondta, a PVH vezetője az elmúlt hetekben már megkereste az ottani bérlőket, hogy felmérje, milyen igényeik, fejlesztési ötleteik vannak a területre nézve, amit ő jó iránynak tart, és segíteni fognak ebben.

A Mecsek Cukrászda vezetője, Kákonyi Attila a lapnak elmondta, az elmúlt 28 évben sosem találkozott a vagyonhasznosító vezetőjével, a most elindult közvetlen kapcsolat nagyon hiányzott eddig. Az egyeztetést is jónak tartotta, hogy a PVH a vállalkozók igényeivel együttgondolkodva akar fejleszteni. Azt is kiemelte, hogy a járványhelyzet ideje alatti kedvezmény példátlan, annak segítségével van idejük és terük arra, hogy újra talpra állhassanak és tovább tudjanak lépni.

 

Címlapi kép: pecsma.hu

Forrás: Pécsi STOP/pecsma.hu