Példás pécsi összefogás: több mint 2,5 millió forintnyi adomány gyűlt össze a tegnapi Élő Adás adománygyűjtésen!

2022. május 19. 10:19 2022. máj. 19. 10:19

Nagyon sikeres volt az immáron negyedik alkalommal megrendezett Élő Adás nevű adományest, mely a Pécsi Közösségi Alapítvány szervezésében valósult meg. A Pécsma cikke szerint a három bemutatkozó, és támogatást kérő projekt összesen több mint 2,5 millió forintnyi felajánlást kapott.

A IV. Élő Adást tegnap este tartották meg a meg a Reggeliben, a különleges adományest pedig két év után térhetett vissza az eredti formájához, ugyanis a koronavírus járvány miatt az előző kettőt csak online formában tudták megtartani. Most azonban hibrid megoldást alkalmazva, online is lehetett nézni a közvetítést, de élő eseményt is szerveztek. 

Idén három helyi szervezet, projekt vett részt az Élő Adáson, és mutatta be, hogy mivel foglalkozik. Mindhárom pályázó 6-6 percben tudott magáról beszélni, majd pedig ugyanennyi idő állt rendelkezésre ahhoz, hogy válaszoljanak a közönség által feltett kérdésekre. 

Ezt követte a licit, ahol az est két házigazdája Rostás Gabriella és Matta Lóránt tartotta számon az érkező felajánlásokat, valamint az ő "dolguk" volt az adakozási kedv felspannolása is. Remek munkát végeztek, hiszen az adományok egész este záporoztak. 

A két körös licit után, a három pályázó összesen 2.572.000 forintot kapott. A legjobban az Élmény Tár járt, nekik 1.152.000 forint gyűlt össze. A Jószatyor 820 ezernek, míg az Anyautam 600 ezer forintnak örülhetett a különleges, és végig remek hangulatú adományesten, számolt be róla a portál. 

Az eseményen részt vett Péterffy Attila, Pécs polgármestere is, aki aki következőket fogalmazta meg a közösségi oldalán: 

"Negyedik alkalommal rendezte meg a Pécsi Közösségi Alapítvány az Élő Adás adománygyűjtő estet. A rendezvényen Nyőgéri Lajos alpolgármesterrel mi is részt vettünk a Reggeliben. Az idei évben az ENSZ által 2015-ben elfogadott 17 globális fenntarthatósági célhoz illeszkedő helyi kezdeményezések, lokális közösségek mutatkozhattak be: az Anyautam, a Jó szatyor-Pécs és az Élmény Tár. A jó hangulatú adománygyűjtő est három órán át tartott és több mint 2,5 millió forintnyi adomány gyűlt össze." 

Forrás: pécsma.hu

Címlapkép: Péterffy Attila, Facebook