Péntektől fertőtleníti a Biokom a pécsi játszótereket

2021. március 26. 09:28 2021. márc. 26. 09:28

Az Operatív Törzs iránymutatásait követve, annak érdekében, hogy a legkisebbek is a lehető legbiztonságosabb módon játszhassanak a friss levegőn, pénteken megkezdi a Biokom Nkft. a pécsi játszóterek fertőtlenítését- tudatja a pécsi önkormányzat.

A szerkesztőségünknek megküldött közleményből megtudhatjuk, hogy Pécs városfenntartási feladatait végző társaságnak a feladatra nincs külön személyzete, a köztisztasági részlegtől kell rá emberi erőforrást átcsoportosítania, míg eszközöket, gépjárművet a zöldterület-fenntartással foglalkozó egység biztosít hozzá. A gyakorlatban 2 fő fogja motoros háti permetezővel folyamatosan végezni a fertőtlenítőszerek kijuttatását a játszóterek eszközeire.

 

Elárulták, hogy a feladat nem csekély: Pécsett 145 játszótér van, fertőtlenítésük a társaság számításai szerint egyenként átlagosan fél órát vesz igénybe. Az összes játszótéren a tervek szerint 11 munkanap alatt érnek végig a Biokom kollégái, egy ilyen kör költsége mintegy 350-400 ezer forint.

 

Pécs önkormányzata, cégei és intézményei mindent megtesznek annak érdekében, hogy a városban lehetőleg ne alakuljanak ki a koronavírus terjedését elősegítő gócok- tudatja a pécsi önkormányzat.

Forrás: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata​