Péntektől lezárások lesznek az új pécsi Vásárcsarnok építése miatt

2020. szeptember 23. 17:07 2020. szept. 23. 17:07

Hosszabb ideig tartó lezárásokra kell számítani szeptember 25-től az új pécsi Vásárcsarnok építési munkálatai miatta Bajcsy-Zsilinszky utca és az Ipar utca környékén.

Az önkormányzat szerdai tájékoztatása szerint a korlátozások péntek reggel nyolckor lépnek érvénybe. Az Ipar utca északi oldalán, valamint a Bajcsy-Zsilinszky utca keleti oldalán a gyalogos közlekedés szakaszosan megszűnik, a járdát elkeríti a kivitelező. Gyalogosközlekedésre az Ipar utca déli oldalán, valamint a Bajcsy-Zsilinszky utca 33-as számú ház és Ipar utca közötti szakaszán, az utca nyugati oldalán lesz lehetőség.

A Bajcsy-Zsilinszky utca keleti oldali parkolói továbbra is használhatók lesznek. A Vásárcsarnok irányából a parkolók megközelíthetőségét járdán a kivitelező biztosítja.
 
A munkákkal összefüggésben áthelyezik "Ipar utca" megállót(3-as, 6-os, 8-as, 130-os busz) 240 méterrel nyugati irányba a Kálvin utcába. Az Ipar utca felől a Vásárcsarnok felé közlekedő járatok számára nem lesz ideiglenes megálló, ezek (33, 60, 60Y, 103, 109E járatok) a Bőrgyár után csak a Vásárcsarnoknál állnak meg.

Parkolásra a felüljáró alatti, az Ipar utca irányából megközelíthető parkolót javasolja a város.

(Címlapkép: A Gettoplan látványterve az új pécsi vásárcsarnokról - Fotó: Pécsi Önkormányzat)

Forrás: Pécsi STOP