Permetezési munkálatok kezdődnek Pécsen

2022. június 20. 11:26 2022. jún. 20. 11:26

A BIOKOM Nonprofit Kft. 2022. június 20-22. között végezteti szakvállalkozóval a városi közterületeken a platánfák és tölgyfák 1. körös állománykezelését, továbbá egyes kiemelt helyszínek fáinak növényvédelmi munkáit, illetve a rózsaágyások és dézsás növények permetezését.

A hétfőtől induló permetezés az éjjeli órákban zajlik majd, várhatóan este 10 órától másnap hajnali 4 óráig. A felhasznált permetszerek: Decis Mega (rovarölő) TOPAS 100 EC (gombaölő) Mospilan 20 SG (rovarölő) Csöpp Mix (lombtrágya) Vektafid A (rovarölő), Champ DP (gombaölő) Thiovit Jet (gombaölő), Nissuron 10 WP (atkaölő) Tazer 250 SC (gombaölő). 

 A használt szerek III. forgalmi kategóriájú, úgynevezett szabad forgalmú szerek, közterületi felhasználásuk szakemberek számára engedélyezett. A permetszer élelmezésügyi várakozási ideje 21 nap, a munkaegészségügyi várakozási idő 0 nap. A felhasznált szerek emberekre, melegvérű állatokra nem jelentenek veszélyt, méhekre mérsékelten, halakra és vízi szervezetekre kifejezetten veszélyesek. Közterületen található eszközökre (például gépjárművekre) jutó permetszer károsodást azokban nem okoz.

 A társaság a permetezés idejére kéri az érintett lakosság türelmét, valamint azt, hogy az adott éjszakán kezelt utcákban élők már este végezzék el az általuk fontosnak tartott intézkedéseket, mint például az ablakok becsukását, a növények letakarását, vagy a szabadban száradó ruhák beszedését. Fontos megjegyezni, hogy váratlan időjárásváltozás, illetve előre nem látható műszaki probléma a délutáni terveket is módosíthatja az éjszaka folyamán!

 A szolgáltató felhívja a tisztelt lakosság figyelmét, hogy a munkálatok nagyobb hanghatással járhatnak, mint amilyenhez éjszaka hozzászokhattunk. A szakemberek igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy ne zavarják az éjszakai pihenést. Az éjjeli permetezést a ritkább gyalogosforgalom is indokolja, a munkavégzés így kevésbé zavarja a járókelőket, az autóforgalmat, valamint napközben számos élőlény is mozgásban van, amelyek védelmét szintén szem előtt kell tartani.

Címlapkép: Illusztráció, Pexels