Péterffy Attila: "Ennek a négyezer tanárnak, óvónőnek, nevelőnek, dadusnak szeretnénk köszönetet mondani"

2021. június 6. 15:44 2021. jún. 6. 15:44

Mint ahogyan azt a Pécsi STOP is megírta Orbán Viktor miniszterelnök levélben mondott köszönetet a magyar pedagógusoknak az egész éves munkájukért. 

Pedagógusnap alkalmából a kormányfő azt írta: amikor 2020 márciusában a koronavírus-járvány elérte hazánkat, még nem tudtuk pontosan, milyen nehézségek előtt állunk, de hamar fel kellett ismernünk, hogy a járvány elleni védekezés nemcsak az egészségügy, hanem az oktatási rendszer gyors átállítását is szükségessé teszi. Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

A pedagógusnapról Pécs polgármestere, Péterffy Attila és az alpolgármester, Nyőgéri Lajos sem feledkezett meg. 

A polgármester posztjában azt írja: "Érdemtelenül kevés szó esik azokról, akiknek a járvány alatt is éppen úgy helyt kellett állnia, mint az azt megelőző időszakban. Sőt, még inkább. Akiknek az informatika addig teljesen ismeretlen területén kellett egyik napról a másikra otthonosan mozognia. Vagy nap mint nap vállalni annak a fokozott veszélyét, hogy megfertőződnek a veszélyes kórral. A pedagógusokra gondolok. Ezen belül is a pécsi pedagógusokra, azokra az emberekre, akik vállalták a veszélyt, a plusz terheket. Mert gyermekeink oktatásában, nevelésében nem lehet szünetet tartani. Most, pedagógusnap alkalmával ezeknek a bátor pécsi embereknek, ennek a négyezer tanárnak, óvónőnek, nevelőnek, dadusnak szeretnénk köszönetet mondani. Tisztelt pécsi pedagógusok! Városunk nevében köszönjük a munkájukat, a bátorságukat és a kitartásukat!" Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

Nyőgéri Lajos pedig egy videoüzenetet tett közzé - ezt egyébként megosztotta a polgármester is - bejegyzésében pedig azt írja: 

"A koronavírus-járvány idején nagyon sok problémát kellett megoldanunk. Méltánytalanul kevés szó esett azonban a pedagógusokról, akik ebben az időszakban új problémákkal, új kihívásokkal találkoztak. Úgy gondolom, hogy remekült helytállt az a 4000 pécsi pedagógus, aki iskolákban, óvodákban és bölcsődékben végezte a munkáját. A városvezetés nevében, pedagógusnap alkalmából, ezúton is szeretném megköszönni a munkájukat, kitartásukat és bátorságukat!" 

 

 

Forrás: Pécsi STOP

Címlapkép: Péterffy Attila, Facebook videorészlet