Péterffy Attila is megemlékezett a 9/11 áldozatairól

2021. szeptember 11. 16:18 2021. szept. 11. 16:18

Szomorú nap a mai, ugyanis kereken 20 éve történt az emberiség valaha volt egyik legnagyobb terrortámadása, amely során majdnem háromezer ember vesztette életét.

A 2001. szeptember 11-ei terrortámadások az al-Káida terrorszervezet összehangolt öngyilkos merényletsorozata volt az Egyesült Államok ellen. Azon a reggelen 19 al-Káida gépeltérítő szállt fel amerikai utasszállító repülőgépekre, hogy az USA fő jelképeinek számító épületekbe vezessék bele a gépeket. A New York-i Világkereskedelmi Központ ikertornyaiba egy-egy repülőgép csapódott be, az épületek kigyulladtak, és két órán belül mindkettő összeomlott. Ezt követően több épület is az ikertornyokhoz hasonlóan összedőlt, vagy megrongálódott a környéken.

A harmadik repülőgép a Pentagon Virginia állambeli arlingtoni épületébe repült. A negyedik eltérített gépet egyes feltételezések szerint a terroristák a Fehér Házba irányították volna, de az utasok visszafoglalták, azonban már nem tudták megmenteni a lezuhanástól. Ez a gép Washingtontól mindössze 15 percnyire, Pennsylvania államban, Shanksville mellett csapódott a földbe. A repülőgépek egyetlen utasa sem élte túl a támadásokat.

A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!     

Péterffy Attila, Pécs polgármestere egy Facebook-posztban emlékezett meg az elhunytakról és felhívta a figyelmet, hogy a gyűlölet mindig nagyon sok emberéletet követel, ezért nem engedhetünk a gyűlöletnek.

 

Forrás: Péterffy Attila Facebook/Wikipedia