Péterffy Attila: Tovább harcolok a pécsi közbeszéd megtisztításáért

2021. november 22. 17:52 2021. nov. 22. 17:52

Hétfő délelőtt ítéletet hirdettek a Péterffy Attila által Vicze Csillával szemben indított perben. A polgármester keresetét elutasították, de ezzel nem ért véget a történet. Péterffy Attila fellebbez, tovább viszi az ügyet, ugyanis a pécsi polgármester már többször is hangsúlyozta, hogy kiemelt célja a pécsi közbeszéd megtisztítása a politikai hazudozástól. Péterffy Attila egy közleményben reagált a ma történtekre, amelyet szerkesztőségünknek is elküldtek.

A közlemény szövege: 

Továbbra is kiemelt célom, hogy Pécsett súlya és következménye legyen a kimondott szónak. Ezért, bár az elsőfokon eljáró Pécsi Törvényszék szerint közszereplőként tűrnöm kell Vicze Csilla megalapozatlan vádjait, fellebbezni fogok.

Pécs város vezetésével egyetértésben célként tűztem ki Pécs politikai és közbeszédének megtisztítását. Fontosnak tartom, hogy a politizálás hangneme méltó legyen Pécs városához, és azt is, hogy következmények nélkül senki ne uszíthasson plakátokon, és ne állíthasson senkiről valótlanságokat. Akkor sem, ha éppen választási kampány zajlik.

Ez vezérelt akkor, amikor feljelentést tettem egy ál-közvéleménykutató céggel szemben, és Vicze Csilla ellen. Az első ügyben jogerős ítéletben marasztalták el annak a cégnek a vezetőjét, amely kérdésekbe csomagolva ugyan, de bűncselekmények elkövetésével vádolt meg.

A Vicze Csilla elleni személyiségi jogi perben első fokon az alperest hozta ki pernyertesnek a Pécsi Törvényszék, mondván, közszereplőként tűrnöm kell az olyan hamis vádakat, mint amikkel a választási kampány során illettek. Sem az ítéletet, sem annak indoklását nem tartom elfogadhatónak. Közszereplő vagyok, ezért tűröm a kritikát, de a hazugságot és az alaptalan vádaskodást nem. Fellebbezni fogok az ügyben, és tovább küzdök a tisztább pécsi közbeszédért.

 

Pécsiség mindenkor!

Péterffy Attila

Pécs Megyei Jogú Város polgármestere

A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!