Péterffy: "egy város közössége nagyon erős tud lenni közös értékeiben, közös jövőképben származástól, politikai és vallási hovatartozástól függetlenül"

2019. december 24. 14:25 2019. dec. 24. 14:25

Élete egyik legkimerítőbb évének nevezte Péterffy Attila, Pécs újdonsült polgármestere 2019-et az önkormányzati lapnak adott karácsonyi interjújában, kitérve arra is, hogy mit sikerült beindítani október 13-a óta.

"Ha emberek, akik egészen más irányból érkeznek, sok dologban másként gondolkodnak, de egyetértenek a főbb kérdésekben és összefognak, akkor abból nagy dolgok tudnak megszületni"

- idézte a lap Péterffyt, aki közel egy éve, 2019 januárjában jelentette be, hogy elindul a polgármesteri székért.

Az október 13-i ellenzéki siker kapcsán elmondta, szerinte egy komoly lépést tettek afelé, hogy egy erős, összetartó közösséget kovácsoljanak a pécsiek, nem politikai értelemben. - Egy város közössége nagyon erős tud lenni közös értékeiben, közös jövőképben származástól, politikai és vallási hovatartozástól függetlenül - fogalmazott a városvezető.

A polgármester, akit nemrég a Megyei Jogú Városok társelnökének választottak, az elmúlt két hónap eredményeit sorolva megemlítette azt a nyilatkozatot, melyet a decemberi közgyűlésen fogadott el a testület, és a Bodára tervezett atomtemető, valamint a Pécs alá tervezett uránbánya ellen foglal állást. Továbbá kitért a városi cégek átvilágítására, az útjára indított pécsi sportkoncepcióra, illetve a régi Bóbita bábszínház épületét érintő grandiózus tervekre is.

Forrás: Pécsi STOP