Péterffy megválasztása esetén fokozatosan csökkentené az ingatlanadót

2019. szeptember 17. 13:40 2019. szept. 17. 13:40

Sajtóközleményben tudatta a Mindenki Pécsért Egyesület által támogatott független polgármestejelölt, hogy megválasztása esetén fokozatosan csökkentené a Pécsen a köznyelven ingatlanadónak nevezett építményadót.

Sajtóközleményt adott ki Péterffy Attila független polgármesterjelölt, a Mindenki Pécsért Egyesület alapító tagja, amelyben arról írt, hogy a pécsi vagyoni típusú adó - amit helyben a közvélemény ingatlanadónak nevez - az egyik legmagasabb az országban. Péterffy szerint ha csak az önkormányzat tanácsadói szerződéseit megszüntetnék, már azzal lehetne csökkenteni ezt az adóterhet.

Éppen ezért azt az ígéretet tette, hogy megválasztása esetén fokozatosan csökkenteni fogja ezt az adófajtát.

A sajtóközleményt változtatás nélkül közöljük:

"Tisztelt Pécsi Polgárok!

A fideszes városvezetés elmúlt 10 éves gazdasági sikertelenségének szomorú következménye, hogy a vagyoni típusú – pécsiek által csak ingatlanadónak nevezett – adó az országban az egyik legmagasabb Pécsett, konkrétan dobogós volt a nagyvárosok között 2018-ban.  Ezek után nem meglepő, hogy a felméréseink azt mutatják, hogy a pécsiek többsége szerint a város csak sodródik és a városvezetésnek ma nincs stratégiája a kialakult katasztrofális helyzet hosszú távú kezelésére. Azt ugyanis aligha nevezhetjük stratégiának, hogy az itt élőket sarcolva foltozgatják a városi költségvetést, ezzel elismerve kudarcukat.

Az elmúlt hetekben több ezer pécsivel találkoztunk, beszélgettünk. A Mindenki Pécsért Egyesület képviselőjelöltjeivel együtt több ezer aláírást gyűjtöttünk az ingatlanadó csökkentése kapcsán. Több ezer pécsi a fideszes városvezetés által 2012-ben bevezetett ingatlanadót nevezte meg a legnagyobb teherként. Az elmaradt fürdőépítés mellett ezt tartják a jobboldali városvezetés legnagyobb kudarcának.


Amennyiben semmi mást nem tennénk, csak az önkormányzat és cégei által a mai napig fenntartott zsíros ügyvédi és tanácsadói megbízásokat leállítanánk, már érdemben tudnánk ezt az adóterhet csökkenteni a pécsiek érdekében.


A pécsiek érdekei a legfontosabbak számomra, ezért megválasztásom esetén vállalom, hogy az ingatlanadó mértékét fokozatosan csökkenteni fogom!

Péterffy Attila

Mindenki Pécsért Egyesület polgármesterjelöltje"

Forrás: Pécsi STOP