Péterffy: „több EU-s forrás érkezzen közvetlenül a településekhez”

2019. szeptember 5. 13:06 2019. szept. 5. 13:06

Péterffy Attila, az ellenzéki szövetség, a Mindenki Pécsért polgármesterjelöltje szerint hazugság, hogy ellenzéki vezetéssel nem fejlődhet egy város, Szegedet állította példaként. Emlékeztetett arra is: elsők között támogatta az ötletet, hogy több uniós forrás érkezzen közvetlenül a városokba – amiről most magyar városok ellenzéki polgármesterjelöltjei tárgyaltak Brüsszelben.

„A kormánypárti sajtó azzal igyekszik lejáratni az esélyes ellenzéki polgármesterjelölteket, hogy megválasztásuk esetén nem kapnak a magyar kormánytól anyagi támogatást és ezáltal rosszul járnak a helyiek. Szeged a legjobb példa arra, hogy ez az állítás hazugság, hiszen ellenzéki vezetéssel fejlődik a város” - írja Péterffy Attila, a pécsi ellenzéki összefogás, a Mindenki Pécsért polgármesterjelöltje Facebook-oldalán.

Péterffy a posztban emlékeztetett arra is: elsők között támogatta az ötletet, hogy több EU-s forrás érkezzen közvetlen a településekhez, így itt helyben dőlhetne el, hogy milyen fejlesztésre van szüksége a városnak.

Az ügy annak fényében kapott újabb lendületet, hogy szerdán az Index arról írt: magyar nagyvárosok ellenzéki polgármesterjelöltjei tárgyaltak Brüsszelben a települések közvetlen támogatásáról négy európai uniós biztossal és magyar európai parlamenti képviselőkkel.

A cél természetesen az, hogy csökkenteni lehessen a magyar kormánytól való kiszolgáltatottságot, és hogy valóban a településeken fontosnak tartott célokra lehessen költeni az uniós adófizetők pénzét.

Az Index szerint Frans Timmermans, az Európai Bizottság minőségi jogalkotásért és jogállamiságért felelős alelnöke úgy fogalmazott: „változtatni kell a régi szabályokon és több forrást kell biztosítani a fenntarthatóság jegyében a helyi döntéshozatalnak”.

Forrás: Index/Pécsi STOP