Péterffy Attila: mindent el fogok követni egy ellenzéki szövetség felállításáért

2019. június 4. 15:52 2019. jún. 4. 15:52

Hosszú interjút készített a Szabad Pécs Péterffy Attila független pécsi polgármesterjelölttel, melyben vállalásairól, a POSZT-ról és az EP-választás eredményeiről is faggatták.

Az MSZP, a DK, a Momentum, valamint a Forum Sopianae Egyesület által támogatott Péterffy tavaly ősszel jelentkezett be a polgármesteri székért, márciusban pedig Tavaszi hadjáratot hirdetett, melynek vállalásait (többek között a Fidesz elszámoltatása, kátyúhelyzet orvosolása, Tüke-flotta, jól megvilágított zebrák) hétről hétre lapunk is közzétette.

Péterffy az akvaparkról a Szabad Pécsnek azt mondta, polgármesterré választása esetén csak olyan módon szeretné megvalósítani a fürdőépítést, ha a fürdő maga gazdasági értelemben is fenntartható módon tudja szolgálni a pécsiek érdekeit, egy 12 hónapon át működő, jól kihasznált létesítményre van szükség. A strand egész éves kihasználtságához szerinte szállodaépítésre is szükség volna.

A POSZT-ról - mely kapcsán ismét felmerült, hogy elvihetik Pécsről - azt mondta, mindenképpen pécsinek szeretné megőrizni, vissza kell hozni a színházünnep eredeti szellemiségét, ugyanakkor változtatásra is szükség lenne. Szavai szerint a Pécsi Országos Színházi Találkozónak tisztán színház szakmai alapon kell megvalósulni.

"Az EP-választások pécsi kihatása tekintetében optimista vagyok. Pozitív jelnek tekintem azt általánosságban, hogy az ellenzék szereplése országosan mégiscsak erősödött az EP- választást megelőző várakozásokhoz és a konkrét előrejelzésekhez, közvéleménykutatásokhoz képest."

- értékelte az interjúban Péterffy Attila a május 26-i európai parlamenti választások eredményét. Hozzátette, arra számít, hogy minden ellenzéki erő támogatja majd, és mindent el fog követni egy ellenzéki szövetség felállításáért.

A Szabad Pécs egy másik, szintén keddi cikkében arról ír, hogy szinte biztosan nem lesz ellenzéki előválasztás Pécsett a polgármester személyét illetően. Úgy tudják, hogy megvalósulhat az ötpárti összefogás Péterffy javára, és Mellár Tamás Mindenki Pécsért Mozgalma sem fog bekavarni.

Forrás: pecsistop.hu/Szabad Pécs